Vučić: Osuđeni smo na to da sanjamo sami

Izvor: Studio B, 02.Mar.2015, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Osuđeni smo na to da sanjamo sami

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da neki put pomisli kako problem Srbije nisu ni njena prošlost, niti sadašnjost, već mu se čini da je problem svako odsustvo želje da se ode u budućnost i dodaje "osuđeni smo na to da sanjamo sami".

Premijer Srbije Aleksanadar Vučić ocenio je da vlada na čijem je čelu, bez obzira na priče da je sveprisutna i da sve kontroliše, nema podršku društva da se "ide ka budućnosti".

Vučić je autorskom tekstu pod naslovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << "Moj odgovor njima" objavljenom u današnjem Blicu istakao da bi u Srbiji "svi da ostanu u prošlosti ili bar da se ne pomere iz sadašnjosti".

"Zato i danas, ova vlada bez ozbira na priče o tome da je sveprisutna, da sve kontroliše i da utiče na ama baš sve u društvu i državi, nema podršku istog tog društva ili bar njegovog najelitnijeg dela u onome što je osnov svake budućnosti", naveo je on.

Premijer je u tekstu naveo da je vlada dobila mandat da ostvari snove teškim i svakodnevnim radom.

"Dobili smo mandat da budemo mravi. A cvrčci.. oni su, plašim se, otpevali baš na tim poslednjim izborima", ocenio je Vučić navodeći da basna o cvrčku i mravima u Srbiji dobija sasvim novi kraj i poruku.

Kako je istakao, u Srbiji su cvrčci "good guys" - kako u tekstu Vučić piše na engleskom, a mravi su "zlikovci", oni koji pokušavaju da "nam unerede inače tako lep život".

"I kome da objasniš da su teme sa (Vladimirom) Putinom bile reforme, dakle rad, i da je osnovna tema sa (Tonijem) Blerom bila efikasnost, opet u radu", napisao je premijer u Blicu.

Kako je ocenio, deo Srbije ujedinjene u "svojim sumanutim ideologijama", živi od priča. "Hrani se njima, mazohistički uživa u njima, navučena je na njih više nego na bilo koji poroko koji se može zamisliti.. Zato se danas niko i ne bavi rezultatima ove vlade, niti i jednom brojkom koja govori o tome da je to, što smo radili, dalo rezultat", smatra Vučić.

Kako je ocenio, važniji je, prema naslovima u novinama, ukrajinski scenario, Putinov udar na Srbiju, i to "što ćemo sigurno biti poplavljeni" i to što "300.000 Srba razmišlja o samoubistvu". "Ne. Ipak ne verujem u to. I ipak sam ubeđen da nas ima više od 300.000 koji smo sposobni da sanjamo", zaključio je premijer.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Osuđeni smo da sanjamo sami

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da neki put pomisli kako problem Srbije nisu ni njena prošlost, niti njena sadašnjost, već da mu se čini da je problem svako odsustvo želje da se ode u budućnost..."Budućnost je previše neizvesna, zahteva previše truda, zavisi od nas samih, traži...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.