Izvor: S media, 22.Avg.2012, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Od naredne nedelje konkretnija saradnja sa Rusijom

Vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić dobio je uveravanja od vicepremijera ruske vlade Dmitrija Rogozina da je Ruska federacija spreman da pomogne novoj srpskoj vladi.

"Republika Srbija i Ruska federacija trebalo bi od naredne nedelje da naprave konkretne korake ka uspostavljanju čvršće saradnje u oblasti odbrambene industrije", izjavio je za Tanjug Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić posle razgovora u Moskvi sa zamenikom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << predsednika ruske vlade zaduženim za odbrambenu industriju Dmitrijem Rogozinom.

Kako je Vučić istakao, razgovaralo se o tome kako da se pospeši srpska proizvodnja i odbrambemna industrija, kako da se zaposli veći broj ljudi i kako da se modernizuje Vojska Srbije.

"Takođe smo razgovarali kako da krenemo u nekakve zajedničke proizvodne poduhvate, a da istovremeno imamo zajednički ili dogovoreni izlazak na treća tržista. Očekujem unapređenje saradnje i već od ponedeljka konkretizaciju planova i svih razgovora koje smo imali", izjavio je Vučić i dodao da je srpska delegacija naišla na veliko razumevanje sa ruske strane.

Ministar odbrane naveo je da tokom ove godine očekuje posetu ministra odbrane Ruske federacije Anatolija Serđukova i dodao da će "blagodeti saradnje dve države osetiti svi građani Srbije, a posebno namenska industrija".

Vučić je izjavio da će "prvi put posle 12 godina" ruski migovi da se pojave na aero-mitingu 2. septembra.

"Pošto smo Rogozin i ja potpredsednici vlada razgovarali smo o svim važnim temama. Potrebno nam je još samo malo vremena da neke stvari konkretizujemo i onda ćemo izaći u javnost. Gospodin Rogozin je pokazao izvanredno prijateljstvo i naklonost prema Srbiji na čemu smo veoma zahvalni", rekao je Vučić i izrazio nadu da će Srbija svojom korektnošću, ozbiljnošshću i odgovornošću umeti da uzvrati.

(Tanjug)

Foto: Beta, arhiva

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.