Vučić: Očekujemo egipatskog predsednika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2018, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Očekujemo egipatskog predsednika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom inostranih poslova Egipta Samehom Šhukrijem, izrazivši očekivanje da će uskoro u Beogradu ugostiti i predsednika Abdela Fataha al Sisija.

Vučić je na sastanku izrazio nadu da će Egipat i dalje uvažavati interese Srbije u međunarodnim organizacijama.

Vučić i Šhukri su se saglasili da je dugotrajno prijateljstvo dvaju naroda čvrsta osnova za unapređenje kvaliteta odnosa Srbije i Egipta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali da ekonomska saradnja ne prati politički dijalog.

Osim oživljavanja rada Mešovitog komiteta za privrednu saradnju, neophodno je, zaključivanjem odgovarajućih međudržavnih sporazuma, stvoriti pravnu osnovu za širenje oblasti saradnje, posebno ekonomske, rečeno je u razgovoru predsednika Vučića i ministra Šhukrija.

Vučić je pozvao poslovne ljude iz Egipta da iskoriste povoljne poslovne uslove u Srbiji, dok je šef egipatske diplomatije Šhukri rekao da egipatsko tržište od stotinu miliona ljudi nudi ogromne ekonomske mogućnosti za srpske kompanije u različitim oblastima: od poljoprivrede, turizma, građevinarstva i vodoprivrede, do oblasti vojno-tehničke saradnje.

Dvojica sagovornika su izrazili interes za uspostavljanje direktnog avionskog leta između Beograda i Kaira, koji bi ojačao veze dveju zemalja, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike.

On je istakao da Srbija na Balkanu i Egipat na Bliskom istoku i afričkom kontinentu dele odgovornost za stabilnost tih regiona, što je još jedna dodirna tačka za jačanje odnosa dveju zemalja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Očekujem u Beogradu i Abdela Fataha al Sisija"

Izvor: B92, 28.Nov.2018

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom inostranih poslova Egipta Samehom Šhukrijem...Tom prilikom predsednik Srbije je izjavio da očekuje da će uskoro u Beogradu ugostiti i predsednika Abdela Fataha al Sisija...Vučić je na sastanku izrazio nadu da će Egipat...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.