Vučić: Očekujem još bolju saradnju sa BiH i RS

Izvor: N1 televizija, 08.Okt.2018, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Očekujem još bolju saradnju sa BiH i RS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da posle opštih izbora u Bosni i Hercegovini (BiH) očekuje još bolju saradnju sa BiH i Republikom Srpskom.

Vučić je čestitao ljudima u BiH mirene izbore, a nezvanično je čestitao pobedu Šefiku Džaferoviću, Željku Komšiću i Miloradu Dodiku.

Dodao je da će zvanično svima čestitati kada Centralna izborna komisija objavi zvanične rezultate.

"Nadam se i radujem se još boljoj saradnji sa BiH i RS", >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rekao je Vučić i dodao je za njega najvažnije očuvanje mira i stabilnosti u regionu.

Napadači na dvojicu Albanaca da budu najdrastičnije kažnjeni

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od Ministarstva unutrašnjih poslova da pronađu napadače na dvojicu Albanaca u Novom Sadu i da budu "najdrastičnije kažnjeni".

"Tražimo od Ministarstva unutrašnjih poslova da pronađu ljude koji su napadači na tu dvojicu Albanaca. Svi naši građani moraju da imaju jednaku pravnu zaštitu. Mi nismo divljaci, ovo je uređena zemlja i niko ne sme da napada nekoga samo zato što je Albanac", rekao je Vučić novinarima u Mladenovcu gde je sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom prisustvovao otvaranju međunarodne terenske vežbe "Srbija 2018".

On je dodao da oni koji su napali dvojicu Albanaca srpskih državljana treba da budu pronađeni i strogo kažnjeni.

"A kako ću ja da tražim i od Stoltenberga i od bilo koga drugog da Srbi budu zaštičeni, ako mi nismo u stanju da zaštitimo sve građane naše zemlje bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost", upitao je Vučić.

Kako je objasnio to mora da bude na najoštriji način osuđeno od svakog od nas i ta lica moraju da budu "najdrastičnije kažnjena".

"Mi hoćemo da budemo zemlja koja privlači turiste iz drugih zemalja", zaključio je Vučić.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vučić o BiH: Kome nezvanična, a kome zvanična čestitka

Izvor: B92, 08.Okt.2018

Mladenovac -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da posle opštih izbora u Bosni i Hercegovini očekuje još bolju saradnju sa BiH i Republikom Srpskom...Vučić je čestitao ljudima u BiH mirene izbore, a nezvanično je čestitao pobedu Šefiku Džaferoviću, Željku Komšiću i Miloradu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.