Vučić: Obnova starog prijateljstva sa Angolom

Izvor: NaDlanu.com, 26.Feb.2013, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Obnova starog prijateljstva sa Angolom

Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić istakao je u Luandi da je Srbija evropska zemlja, ali da želi da obnovi stara prijateljstva.

Ministar odbrane boravi u trodnevnoj poseti Republici Angoli, gde se sastao s ministrom odbrane Angole Kandido Pereira doš Santoš van Dunem.Planirana je izgradnja vojne bolnice, izgradnja medicinskog logističkog lanca i fabričkog postrojenja za lekove, rehabilitacija i izgradnja vojne baze u Lubangu i osposobljavanje angolskih >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << vojnih kadrova u oblasti vojnih nauka i medicine. Tokom trodnevne posete, Vučić će razgovarati s ministrom odbrane Kandidom van Dunemom, načelnikom Generalštaba oružanih snaga, a primiće ga i šef države Eduardo doš Santoš. Kako navode lokalni mediji, planirano je potpisivanje više ugovora o vojnoj saradnji. Vučić je u Angolu doputovao u nedelju, a po rečima ministra za infrastrukturu Serkejra de Žesusa, koji ga je dočekao u Luandi, glavni cilj posete je jačanje međudržavnih odnosa. Vučić je uoči odlaska u Angolu rekao da firme iz Srbije očekuje ugovor o izgradnji vojnih bolnica i drugih vojnih objekata, vrednosti više stotina miliona dolara, i "dalje upošljavanje namenske industrije, posebno prodaju municije". (Izvor: B92)

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.