Vučić:Nisam primio pismo Radulovića

Izvor: B92, 12.Feb.2013, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić:Nisam primio pismo Radulovića

Beograd -- Aleksandar Vučić izjavio je da nije primio nikakvo pismo optuženog za šverc kokaina Rodoljuba Radulovića i da ne želi da komentariše takve spekulacije.

"Mislim da bi Srbija bila užasnuta kad bih ja komentarisao tako nešto", rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije.

Večernje novosti prenele su danas da je Radulović, koji je u bekstvu pošto je optužen za šverc kokaina, spremio pismo za najviše državne funkcionere u kojem negira da je odgovoran za trgovinu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drogom.

"Novosti" navode da su imale uvid u to pismo i da je ono uvod u predaju Radulovića, ali i odbeglog narko-bosa Darka Šarića.

Vučić je danas rekao da svojom izjavom da veruje da Dačić nije počinio krivično delo nije prejudicirao ishod istrage nadležnih organa, te da tom izjavom nije rekao ni da Dačić nije kriv, ni da jeste. "Rekao sam da verujem da Dačić nije počinio krivično delo, a to u šta ja verujem ne znači ništa i o svemu će se izjasniti nadležni državni organi", rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje novinara da li tom svojom izjavom prejudicira ishod istrage, Vučić je rekao: "Ni slučajno, nijednog trenutka i ni na koji način. Čuo sam da sam time u stvari rekao da je neko kriv. Ni jedno, ni drugo", precizirao je Vučić i ponovio da će to proizaći isključivo iz istrage nadležnih.

DSS traži diskove

Istovremeno, Demokratska stranka Srbije zatražila je od Vlade Srbije i premijera Ivice Dačića da u najkraćem roku obelodane sadržaj 130 diskova o sastancima narko-grupe Darka Šarića sa najvišim funkcionerima Srbije, ocenjujući da će, ukoliko to ne učine, to biti krucijalni dokaz da je i sam Dačić sarađivao s tom grupom.

“Postavljamo pitanje vladi da li će da obelodani sadržaj 130 diskova o sastancima Šarićeve narko-grupe sa najvišim funkcionerima Srbije. Mi zahtevamo od vlade i Dačića da u najkraćem roku, od sedam do deset dana, sprovedu istragu i obelodane sadržaj svih tih diskova”, rekao je poslanik i portparol DSS Petar Petković.

U delu sednice Skupštine Srbije u kome poslanici svakog utorka od predstavnika vlasti traže određene informacije, Petković je dodao da će, ako se Dačić ogluši o ovaj zahtev i ukoliko pod izgovorom da je reč o državnoj tajni javnost ostane bez tih odgovora, to biti krucijalni dokaz da je i Dačić sarađivao sa Šarićevom narko-grupom.

On je ponovio da je ta stranka juče uputila zahtev Tužilaštvu da sasluša šefa poslaničke grupe SPS Branka Ružića, jer je, kako tvrdi, “najgrublje” slagao javnost rekavši da Šarićeva grupa finansira DSS iznosom od 220.000 evra mesečno.

Uz napomenu da Tužilaštvo mora da utvrdi istinu, Petković je podsetio da je DSS tražila ostavku Dačića zbog dogovora u dijalogu s Prištinom, ali i onda kada je priznao da je imao kontakte sa Šarićevom grupom i da zato “zabrinjava činjenica zbog čega je Ružić otpužio DSS da je od Šarićeve grupe dobijala 220.000 evra mesečno”.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović pozvao je Petkovića da ne iznosi tvrdnje koje mogu biti uvredljive i da vodi računa o tome da "balansira izlaganje", a Petković mu je odgovorio da je pitanje koje postavlja DSS potpuno legitimno i da očekuje odgovor.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.