Vučić: Neko je tipovao prazan stan da bi bio opljačkan

Izvor: B92, 02.Jan.2019, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Neko je tipovao prazan stan da bi bio opljačkan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da prvi rezultati istrage pokazuju da je pokušaj upada u stan u kome je bio novinar Milan Jovanović bio pokušaj pljačke.

On je istakao da u tom stanu pre Jovanovića dugo niko nije živeo.

"Po prvim rezultatima istrage, taj stan je bio prazan, mesecima niko u njega nije dolazio i neko je verovatno tipovao prazan stan da bi bio opljačkan, jer se vidi po onome što je upotrebljavano. Nije to bilo pripremano za fizički napad, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već za pljačku, za obijanje", rekao je Vučić za portal Espreso.

On je kazao da je prvi napad na Jovanovića kada mu je zapaljena kuća u Vrčinu, bio napad kojim se ugrožavala sigurnost i bezbednost, a da će da li je to bio pokušaj ubistva tumačiti sud.

"To kako će sud da tumači, to je njihova stvar. Nemojte vi da budete ti koji će da pričaju: 'Jao, neko je pokušao da ubije Borka Stefanovića, a onaj što je pokušao da nekog drugog okreće na ražnju, on je kolega novinar i on je dobar' ", rekao je Vučić.

Govoreći o pretnjama koje je poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović uputio samostalnoj poslanici Mariniki Tepić, a koje su joj upućivali i pripadnici neofašističkih grupa, Vučić je rekao da je Đukanović saslušan i da joj je navode "Marinika shvati nećemo stati" kazao u kontekstu da SNS neće stati da pobeđuje na izborima.

On je kazao da su Đukanoviću upućivane gore pretnje.

"Đukanović je saslušan i priveden. Država je saslušala Đukanovića za nešto što je, složićete se valjda, ipak slabije snage ili sto puta slabije snage nego 'okretaćemo te na ražnju'. A ne - ovo je dozvoljeno, ovo nije. Dajte ljudi, smirite se svi. Država nikome neće dozvoliti takvo ponašanje. Sve ćemo da pohvatamo", kazao je Vučić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Pokušaj upada u stan u kome je bio novinar Jovanović običan "pokušaj pljačke"

Izvor: Radio 021, 02.Jan.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da prvi rezultati istrage pokazuju da je pokušaj upada u stan u kome je bio novinar Milan Jovanović bio pokušaj pljačke...On je istakao da u tom stanu pre Jovanovića dugo niko nije živeo..."Po prvim rezultatima istrage, taj stan je bio prazan, mesecima...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.