Vučić: Hvala što čuvate svoje srpsko ime i prezime (FOTO+VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 14.Feb.2018, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Hvala što čuvate svoje srpsko ime i prezime (FOTO+VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji na poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović boravi u Hrvatskoj, drugi dan posete posvetio je Srbima koji žive u toj zemlji Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je na poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović boravio u Hrvatskoj, drugi dan posete posvetio je Srbima koji žive u toj zemlji.On je posetio Vrginmost, 1996. godine preimenovan u Gvozd, mesto u kome su Srbi teško stradali tokom Drugog svetskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << rata, ali i u akciji "Oluja", a danas u toj i opštini Topusko živi oko 700 srpskih porodica.Po povratku u Zagreb usledio je razgovor sa Srbima na trećoj Velikoj skupštini Srpskog narodnog vijeća na kojoj su prisustvovali većnici iz više opštinskih, gradskih i županijskih veća Srba iz cele Hrvatske, uz predstavnike svih drugih srpskih organizacija. Svečanoj skupštini prisustvovala je i predsednica Grabar-Kitarović Kako je protekao prvi dan posete predsednika možete da pročitate OVDE.Tokom dana razgovarao je sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem i predsednikom Sabora Goranom Jandrokovićem. Grabar Kitarović i Vučić obratili su se i na hrvatsko-srpskom privrednom forumu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vučić pitao Pupovca: Zašto nisi glasao protiv Zakona o braniteljima?

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Feb.2018

ZAGREB - Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, govorio je na skupštini SNV-a u Lisinskom..."Dragi Srbi, koji ste došli na ovaj skup, želim vam reći hvala na tome što čuvate svoja ognjišta, svoje obitelji i svoje srpsko ime i prezime", rekao je Vučić, kazavši da će dio svoga govora pročitati,...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.