Vučić: Brze pruge Beograd-Budimpešta na vreme

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2015, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Brze pruge Beograd-Budimpešta na vreme

Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas u razgovoru s kineskim ambasadorom Lijem Manćangom da će studija izvodljivosti i idejni projekat za brzu prugu Beograd-Budimpešta biti pripremljeni na vreme da bi izgradnja mogla početi još ove godine.

Vučić i Manćang konstatovali na sastanku u Beogradu da se političko prijateljstvo Srbije i Kine potvrđuje kroz sve intenzivniju ekonomsku saradnju, saopštila je Vlada Srbije.

"Srbija će ove godine biti spremna za početak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radova na brzoj pruzi Beograd-Budimpešta, jer će studija izvodljivosti i idejni projekat biti pripremljeni na vreme", rekao je Vučić.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije saopštilo je januara da će studija izvodljivosti s projektom za brzu prugu Beograd-Budimpešta biti urađena do juna, a da se početak radova očekuje u poslednjem kvartalu 2015. godine.

Krajem prošle godine vlade Kine, Srbije, Mađarske i Makedonije potpisale su sporazum o modernizaciji železničkog saobraćaja, sa nemerom da se prvo izgradi brza pruga od Beograda do Budimpešte, a potom od Beograda ka Makedoniji i dalje ka Grčkoj.

Premijer je u razgovoru s Manćangom istakao značaj infrastrukturnih projekata koji se u Srbiji zemlji realizuju uz pomoć Kine i kineskih kompanija i pozvao kineske privrednike da i ubuduće učestvuju u gradnji puteva i pruga širom Srbije.

Li je rekao da su kompanije iz Kine veoma zainteresovane za saradnju i investiranje.

On je izdvojio primer kineske provincije Habei, čije je rukovodstvo, posle posete Beogradu, pokazalo interesovanje za učešće u realizaciji niza projekata u glavnom gradu i za potencijalna ulaganja u automobilsku industriju, saopstila je Vlada Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"BG-Budimpešta - sve ide po planu"

Izvor: B92, 23.Mar.2015

Studija izvodljivosti i idejni projekat za brzu prugu Beograd-Budimpešta biće pripremljeni na vreme da bi izgradnja počela još ove godine, kaže Aleksandar Vučić..Premijer Aleksandar Vučić i kineski ambasador Li Manćang konstatovali su na sastanku u Beogradu da se političko prijateljstvo Srbije...

Nastavak na B92...

Projekat brze pruge Beograd-Budimpešta na vrijeme

Izvor: Capital.ba, 23.Mar.2015

BEOGRAD, Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u razgovoru s kineskim ambasadorom Lijem Manćangom da će studija izvodljivosti i idejni projekat za brzu prugu Beograd-Budimpešta biti pripremljeni na vrijeme da bi izgradnja mogla početi još ove godine. Vučić i Manćang su konstatovali...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.