Vučić: Beogradska koalicija opstaje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Beogradska koalicija opstaje

BEOGRAD - Generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da će opstati koalicija koju su radikali, narodnjaci i socijalisti formirali na nivou Beograda uprkos tome što su socijalisti na republičkom nivou ušli u koaliciju sa listom "Za evropsku Srbiju".

Vučić je na konferenciji za novinare istakao da ima apsolutno poverenje u čelnike Gradskog odbora SPS-a, da je koalicioni sporazum radikala, narodnjaka i socijalista potpisan i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je siguran da "to nešto znači i da je važnije i jače od pretnji i ucena".

On je dodao da predstavnici SRS, DSS-NS i koalicije okupljene oko socijalista svakodnevno imaju sastanke na kojima razgovaraju o konstitutivnoj sednici gradskog parlamenta, zakazanoj za 14. jul, zatim o funkcionisanju gradske uprave, investicijama.

"Imamo svakodnevne sastanke i o najsitnijim detaljima razgovaramo", kazao je Vučić i dodao da će se ti razgovori nastaviti i sledećih dana. "Mi podršku naroda i njihovo poverenje ne smemo da izigramo. Hoćete da vam pričam o ponudama o tome kako treba da ćutimo o kriminalnim aferama? Pre bih se ubio nego što bih na tako nešto pristao", rekao je on.

Republička koalicija-loša po Kosovo

Vučić je istakao da je novouspostavljena koalicija na republičkom nivou između koalicije "Za evropsku Srbiju" i koalicije SPS-PUPS-JS protivna izbornoj volji građana, ističući da će SRS biti ozbiljna, odgovorna i jaka opozicija toj vlasti.

On je dodao da je zbog toga priliv novih pristalica u SRS daleko veći nego pre 10 dana i to u skoro svim delovima Srbije.

Na pitanje kakva će politika nove vlade biti prema Kosovu i Metohiji, Vučić je kazao da će njeni funkcioneri "konkludentnim radnjama da učine mnogo ustapaka onima koji su uticali na proglašenje nezavinosti Kosova i da pomažu stvaranje institucija nezavisnog Kosova, a da će uvek govoriti da nikada neće priznati Kosovo".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.