Izvor: B92, 12.Dec.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučetić: Zakon nalaže raspisivanje izbora do 8. februara

Beograd -- Predsednik Ustavnog suda Srbije Slobodan Vučetić izjavio je u četvrtak da bi predsednica Skupštine Srbije Nataša Mićić morala da odluči o raspisivanju novih predsedničkih izbora najkasnije do 8. februara sledeće godine, kada ističe rok od 60 dana od dana održavanja nedavnih neuspelih izbora. Vučetić je agenciji Beta izjavio da Zakon o izboru predsednika Republike "isključuje mogućnost da izbori ne budu raspisani u tom roku", ali "ostavlja širok prostor za odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za kada će konkretno izbori biti raspisani".

Vučetić je procenio i da će "odlučujući faktor" u vezi održavanja novih predsednickih izbora biti "postojanje ili ne političkog konsenzusa" o tom pitanju u okviru prvobitnog DOS-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.