Vojvodina na sajmu turizma u Budimpešti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2019, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina na sajmu turizma u Budimpešti

Na 42. međunarodnom sajmu turizma „Putovanje 2019", otvorenom u glavnom gradu Mađarske, svoje potencijale predstavlja i Vojvodina, a na smotri, koju u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam i Turističkom organizacijom Vojvodine organizuje Privredna komora Vojvodine, učestvuje više od 20 turističkih i ugostiteljskih preduzeća.

Tim povodom je na našem štandu održana konferencija za novinare, na kojoj je goste najpre pozdravila predsednica TOV Nataša >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Pavlović podsetivši da je Novi Sad ove godine evropska prestonica mladih, a 2021. će biti evropski glavni grad kulture.

Prema rečima predsednika PKV Boška Vučurevića zadatak Komore je da na sajmu, u okviru šireg programa povezivanja i umrežavanja privrednih subjekata u regionu, pruži podršku našim privrednicima da uspostave i unaprede postojeću poslovnu saradnju sa mađarskim i parnerima iz drugih zemalja.

"Prošlogodišnja razmena između Vojvodine i Mađarske iznosila je 645 miliona evra, više nego ikada ranije, a želja nam je da se taj trend nastavi i u 2019", dodao je Vučurević.

Vojvodina je atraktivna turistička destinacija za mnoge turiste iz Evrope, pa tako i iz Mađarske, što potvrđuju i najnoviji podaci. Prošle godine Vojvodinu je, u odnosu na prethodnu, posetilo za skoro 28 odsto više gostiju iz Mađarske, a broj noćenja je povećan za gotovo četvrtinu. Naši severni susedi su najviše boravili u Novom Sadu i Subotici, a tematski su se zainteresovali i za kulturni, vinski, seoski i gastronomski turizam.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković je ukazao na dobre odnose Srbije i Mađarske u svim oblastima, zahvaljujući i ličnom prijateljstvu predsednika Aleksandra Vučića i premijera Viktora Orbana, uz napomenu da bi štand Vojvodine na sledećem sajmu trebalo da bude još veći i sadržajno bogatiji. Pokrajinska vlada, sa svoje strane, nastoji da oblast turizma posmatra iz regionalnog ugla, kako bi zajedno sa susedima zajednički privukla goste iz trećih zemalja.

Na ovogodišnjoj međunarodnoj turističkoj smotri „Putovanje 2019" (Utazás2019), koja će u halama „Hungekspo" trajati do 24. februara, učestvuje više od 300 izlagača iz tridesetak zemalja. Domaćini su se potrudili da sve bude na najvišem nivou, jer turizam donosi 10 odsto brutonacionalnog dohotka u Mađarskoj, a taj udeo stalno raste.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.