Izvor: B92, 25.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojni resursi korišćeni i bez ugovora

Beograd -- Ministarstvo odbrane SCG utvrdilo je da su frekvencije i objekti iznajmljivani nekim medijskim kućama bez dokumentacije.

Ministar Prvoslav Davinić je u sredu najavio da će dokumentaciju o ovome proslediti Republičkoj radiodifuznoj agenciji Srbije. "Utvrdili smo da postoji niz ugovora za korišćenje određenih vojnih frekvencija i instalacija, koji su istekli, ali i da postoje instalacije koje su stavljene na raspolaganje određenim institucijama bez ikakvog ugovora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kompenzacije Vojsci", rekao je Davinić u intervjuu agenciji Beta, koji će sutra biti emitovan u celini.

Kao primere, on je naveo petogodišnje ugovore BK Telekoma o zakupu prostora na Kosmaju i Ceru, kao i Mobtela na Kosmaju, Ceru, Maljenu i u Višegradu iz 1998. godine, zatim ugovor sa Telekomom Srbija za korišćenje objekta na području Užica, kao i dvogodišnji ugovor sa Promonte iz Crne Gore o zakupu prostora na Durmitoru.

Navodeći primere iznajmljivanja frekvencija i instalacija bez ikakvih ugovora, Davinić je rekao da je svojevremeno, "verovatno odlukom Generalštaba", JU Info kanalu dodeljena oprema i sve što joj je bilo potrebno za funkcionisanje, uključujući predajnike na Jadovniku, Durimitoru, Lovćenu, Bjelasnici, Obosniku, Skoči đevojci.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.