Vojni budžet realizovan više od 99 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2014, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojni budžet realizovan više od 99 odsto

Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković zaključili su danas da je u 2014. godini budžet odbrane realizovan više od 99 odsto, i ocenili da su sredstva korišćena namenski, najvećim delom za razvoj sposobnosti Vojske Srbije.

U saopštenju Ministarstva odbrane piše da je obezbeđena transparentnost da bi javnost imala jasan uvid u trošenje budžetskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sredstava.

Gašić i Diković su u Domu Garde u Topčideru održali zajedničku sednicu Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije, na kojoj je detaljno analizirana realizacija budžeta tokom 2014. godine.

Analizirane su i programske aktivnosti prema kojima su Ministarstvu odbrane raspoređena sredstva iz budžeta za 2015. godinu.

Budžet za 2015. godinu ocenjen je kao razvojni jer obezbeđuje znatna sredstva za opremanje Vojske Srbije, sprovođenje započetih investicionih projekata i funkcionalnih zadataka Vojske.

Pored redovnih zadataka obuke i pomoći stanovništvu, pažnja će biti usmerena na povećanje učešća pripadnika Vojske Srbije u misijama mira pod okriljem Ujedinjenih nacija i Evropske unije, piše u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.