Vladu niko ne može da obori

Izvor: Blic, 03.Jan.2011, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladu niko ne može da obori

Ovu Vladu ne može da obori niko, osim ona sama sebe, izjavio je u intervjuu FoNetu potpredsednik Vlade Srbije i lider Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Jovan Krkobabić.

On je naglasio da je vladajuća koalicija doboljno jaka da završi mandat do proleća 2012. godine, dok opozicija nema kapacitet da obori Vladu.

Krkobabić je ocenio da je Vlada stabilna, ističući da PUPS ima dobru saradnju sa svojim koalicionim partnerima Socijalističkom partijom Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Jedinstvenom Srbijom, kao i sa svim stranakama članicama vladajuće koalicije. Budući da je Vlada sastavljena od više stranaka, pa je normalno, prema rečima Krkokabića, da ponekad ima razlika u mišljenju do donošenja odluka, koje se, uglavnom, usvajaju jednoglasno.

Sindikati ne rade svoj posao

Krkobabić je rekao da ne poznaje čelnike sindikata i da sa njima nije razgovarao o reformi i iznosu penzija.

Prema njegovim rečima, ljudi iz sindikata se ne bave svojim poslom, brigom o radničkoj klasi i njihovom položaju, već pitanjima koji nisu u skladu sa njihovom ulogom. "Pojava sindikata na kongresima političkih partija govori sama po sebi o tome”, zaključio je Krkokabić.

Mislim da će tako biti i u budućnosti, da će se izbori održati na proleće 2012. godine i da ćemo, kao vladajuća koalicija i Vlada, jedinstveno proći kroz taj proces, rekao je Krkokabić. On je izjavio da među članicama vladajuće koalicije nije bilo reči o rekonstrukciji Vlade, ali da njemu rekonstrukcija ne smeta, ako lideri stranaka o tome postignu saglasnost.

Prema Krkobabićevom mišljenju, rekonstrukcija Vlade mora imati određeni efekat i tom procesu se mora prići sa punom ozbiljnošću, kako bi se u najkraćem roku videlo šta će to doneti.

"Ako će to doneti neke pozitivne efekete, ja sam za, ako neće, nema potrebe raditi nešto od čega nemamo nikakvu korist”, poručio je Krkobabić.

On smatra da PUPS nije nije partija penzionera, jer se bori za ravnopravnost svih kategorija stanovništva i zastupa interese, ne samo penzionera, već svih socijalno ugroženih građana.

"Ovo je proevropska partija koja nudi program koji nijedan pošten čovek u državi ne može da odbije i kaže ovo nije za mene”, rekao je Krkobabić.

Krkobabić je objasnio da PUPS vodi ka ostvarenju ideala socijalne države, po uzoru na najrazvijenija društva moderne Evrope. On je ocenio da je Srbija prošle godine prošla kroz stabilizaciju privrede i socijalnog i ekonomskog položaja zemlje.

Nije bilo socijalnih nemira, a istavremeno je zabaležen privredni rast od gotovo dva odsto, precizirao je Krkobabić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.