Vladi Trifunoviću odšteta od 6,2 miliona dinara

Izvor: Studio B, 08.Maj.2011, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladi Trifunoviću odšteta od 6,2 miliona dinara

Ministarstvo pravde i penzionisani general Jugoslovenske narodne armije (JNA) Vlado Trifunović potpisali su sporazum o naknadi štete zbog njegovog neosnovanog boravka u pritvoru, potvrđeno je agenciji Beta u Ministarstvu pravde.

Trifunoviću će biti isplaćena odšteta od 6,2 miliona dinara, dok će po 4,2 miliona dinara naknade dobiti penzinisani pukovnici JNA Berislav Popov i Sreten Raduški. Trifunović je u zatvoru proveo 547 dana, a njegovi podređeni oficiri Sreten Raduški >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << 465 i Berislav Popov 446 dana. On je bio optužen i u Srbiji i Hrvatskoj.

U Srbiji je bio osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu zbog predaje kasarne, ali je presuda ukinuta a postupak protiv njega, u martu prošle godine obustavljen. U Hrvatskoj je tokom devedesetih godina general Trifunović pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina protiv civila, odnosno razaranja Varaždina.

Protiv njega je podignuta optužnica u Sloveniji zbog ratnog zločina nad civilnim stanovništvom prilikom intervencije JNA u Sloveniji 1991. godine.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.