Vladajuća koalicija: Vlada radila odlično

Izvor: Studio B, 02.Avg.2014, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladajuća koalicija: Vlada radila odlično

Predstavnici poslaničkih grupa SPS, SPO-DHS S i SDPS ocenili su danas da je Vlada Srbije u prvih 100 dana rada izuzetno uspešno radila i da je ispunila data obećanja.

Zamenik šefa poslaničkog kluba SPS Đorđe Milićević rekao je novinarima u parlamentu da je za to vreme vlada pokazala odlučnost, odgovornosti i posvećenost, da Srbija i njena vlada idu putem koji je na tragu ekspozea premijera Aleksandra Vučića i da su dve ključne reči - promene i modernizacija.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />On je, međutim, naglasio da je od svega najvažnije to što će boljitak da osete građani.

"Srbija i Vlada Srbije su trasirale evropsku perspektivu zemlje, uspešno i vredno rade na putu evropskih integracija, na nastavku dijaloga sa Prištinom i primeni briselskog sporazuma, a kroz diplomatsku aktivnost pojačan je ugled Srbije u svetu", istakao je Milićević.

Prema njegovim rečima, usvojeni su reformski zakoni, a vlada je pokazala, u tom kontekstu, jasnu spremnost da povlači nepopularne ekonomske i političke poteze.

Šef poslaničkog kluba SPO-DHS S Aleksandar Jugović rekao je da se SPO zalaže za poteze reformske vlade, da pruža podršku primeni birselskog sporazuma i usvajanju reformskih zakona kao što su medijski i privredni zakoni, Zakon o radu...

"Premijerova spoljnopolitička inicijativa izgradila je odličan položaj Srbije u svetu, a imamo partnere i na Istoku i na Zapadu", naglasio je Jugović.

Za posalnika SDPS Vladimira Marinkovića vlada je u privh 100 dana pokazala da nezaustavno ide prema ekonomskim reformama i reformama u celom društvu, a da je Srbija postala ravnopravan i cenjen partner državama u svetu.

On je najavio da parlament neće praviti pauzu i da će i u septembru biti doneti najavljivan zakon o izgradnji i planiranju, kao i zakon o kancelariji za brze odgovore...

 

Babić: Ocena za privh 100 dana - čista desetka

 

Šef poslaničkog kluba SNS Zoran Babić dao je "čistu desetku" premiejru Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije za prvih 100 dana rada.

"Premijer Vučić i vlada zaslužuje čistu desetku, za efikasnost i usvajanje brojnih reformskih zakona poput zakona o radu, propisa o privatizaciji, stečaju i medijima", rekao je Babić novinarima u parlamentu i ponovio značaj i šta ti zakoni dodnose.

 

Stefanović i Živković:Vlada ne zaslužuje pozitivnu ocenu

 

Šef poslaničkog kluba DS Borislav Stefanović i poslanik Nove stranke Zoran Živković izjavili su danas da vlada premijera Aleksandra Vučića nije zaslužila pozitivnu ocenu i da ne obeležava prvih 100 dana rada, jer je to vlada kontinuiteta od 2012. godine.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare u parlamentu, povodom prvih 100 dana vlade, Stefanović je rekao da je stav njegove stranke i cele opozicije da "u tih 700 plus 100 dana" vlada nije pokazala nikave rezultate, sem ubrzanog donošenja zakona kako bi se ispunila obećanja koja je premijer dao u svom ekspozeu.

 

Zeliger: Vlada ostvarila dobar početni rezultat

 

Generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger ocenio je da je Vlada Srbije u prvih 100 dana rada postigla dobre rezultate:

"Lokomotiva" vlade je premijer Aleksandar Vučić, pa je zato "njen voz" ostvario dobar početni rezultat", rekao je Zeliger za Tanjug.

 

Sertić: Srbija na novom putu

 

Srbija je danas na novom putu, na kojem trenutno, možda,boljitak nije tako vidljiv, ali reformski zakoni koji se donose u najskorije vreme će omoguciti promenu privrednog ambijenta i doneti nove investicije, uveren je predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Željko Sertić.

Predstavnik srpske privrede kao posebno dobar potez Vlade Srbije u proteklom periodu vidi obezbeđivanje subvencionisanih dinarskih kredita, koje je do sada, prema raspoloživim informacijama, iskoristilo više od 10. 000 preduzeća, uglavnom malih i srednjih, u ukupnom iznosu koji premašuje 500 miliona evra.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.