Vladajuća koalicija: Vlada radila odlično

Izvor: BKTV News, 02.Avg.2014, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladajuća koalicija: Vlada radila odlično

Predstavnici poslaničkih grupa SPS, SPO-DHSS i SDPS ocenili su da je Vlada Srbije u prvih 100 dana rada izuzetno uspešno radila i da je ispunila data obećanja. Premijer Vučić i vlada zaslužuje čistu desetku, rekao šef poslaničkog kluba SNS Zoran Babić.

 
Zamenik šefa poslaničkog kluba SPS-a Đorđe Milićević rekao je da je za to vreme vlada pokazala odlučnost, odgovornosti i posvećenost, da Srbija i njena vlada idu putem koji je na tragu ekspozea premijera Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Vučića i da su dve ključne reči – promene i modernizacija, prenosi Tanjug.
On je, međutim, naglasio da je od svega najvažnije to što će boljitak da osete građani.
“Srbija i Vlada Srbije su trasirale evropsku perspektivu zemlje, uspešno i vredno rade na putu evropskih integracija, na nastavku dijaloga sa Prištinom i primeni briselskog sporazuma, a kroz diplomatsku aktivnost pojačan je ugled Srbije u svetu”, istakao je Milićević.
Prema njegovim rečima, usvojeni su reformski zakoni, a vlada je pokazala, u tom kontekstu, jasnu spremnost da povlači nepopularne ekonomske i političke poteze.
Šef poslaničkog kluba SPO-DHSS Aleksandar Jugović rekao je da se SPO zalaže za poteze reformske vlade, da pruža podršku primeni birselskog sporazuma i usvajanju reformskih zakona kao što su medijski i privredni zakoni, Zakon o radu.
“Premijerova spoljnopolitička inicijativa izgradila je odličan položaj Srbije u svetu, a imamo partnere i na Istoku i na Zapadu”, naglasio je Jugović.
Za poslanika SDPS Vladimira Marinkovića vlada je u privh 100 dana pokazala da nezaustavno ide prema ekonomskim reformama i reformama u celom društvu, a da je Srbija postala ravnopravan i cenjen partner državama u svetu.
On je najavio da parlament neće praviti pauzu i da će i u septembru biti doneti najavljivan zakon o izgradnji i planiranju, kao i zakon o kancelariji za brze odgovore.
Babić: “Čista desetka” za prvih 100 dana
Šef poslaničkog kluba SNS Zoran Babić dao je danas “čistu desetku” premijeru Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije za prvih 100 dana rada.
“Premijer Vučić i vlada zaslužuje čistu desetku, za efikasnost i usvajanje brojnih reformskih zakona poput zakona o radu, propisa o privatizaciji, stečaju i medijima”, rekao je Babić u parlamentu i ponovio značaj i šta ti zakoni donose.
On je dodao da su to zakon kojema se uređuju oblasti sa kojima nijedna prethodna vlast nije mogla da se uhvati u koštac i da je set reformskih zakona, za koje mnogi nisu imali političke hrabrosti i volje, ova vlada donela.
Prema njegovim rečima, prvih 100 dana vlade karakteriše i snažana diplomatska aktivnost, Srbija ima podršku i u Berlinu i u Parizu i u Moskvi, kao i od predstavnika EU i SAD, ali i partnera i prijatelja iz Arapskih Emirata.
“Ocena za vladu je čista desetka, uz poruku da nastave sa snažnim i energičnim reformama i da se ne obaziru na mišljenja onih koji su javno cepali novine i na taj način pokazivali šta misle i o medijima i o građanima Srbije, i da se ne obaziru na one koji su zarad dolaska na vlast prizivali ukrajinski scenario i na rušenja naše države i nastave sa snažnom refomskom politikom” , rekao je Babić.
 
Izvor: RTS, Tanjug
The post Vladajuća koalicija: Vlada radila odlično appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.