Izvor: B92, 04.Sep.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada usvojila predloge zakona

Beograd -- Vlada Srbije usvojila je dva predloga zakona, o zaštiti državne granice i zakona o strancima, i poslala ih Skupštini na usvajanje.

Oni su usklađeni sa standardima Evropske unije, saopštila je vladina Kancelarija za odnose s medijima. Predlog zakona o zaštiti državne granice usklađen je sa evropskim standardima i njime se uspostavlja sistem upravljanja granicom, kojim se štiti nepovredivost državne granice i sprečava širenje prekograničnog kriminala.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Tim zakonom se, takođe, štiti zdravlje i život ljudi, obezbeđuje zaštita životne sredine, sprečava nelegalno prelaženje državne granice i ilegalne migracije.

Zakonom o strancima ostvaruje se jedna od pretpostavki koju naša zemlja treba da ispuni radi evropskih integracija, navodi se u saopštenju i dodaje da je prilikom izrade zakona u punoj meri poštovan Sporazum iz Šengena.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su predlozi zakona o zaštiti državne granice i o strancima višestruko značajni za nacionalnu bezbednost i približavanje Srbije 'beloj šengenskoj listi'.

Predlozi zakona koji, zbog svoje složenosti, treba da počnu da se primenju od 1. aprila naredne godine, izrađeni su po visokim svetskim standardima, rekao je zamenik premijera na konferenciji za novinare posle sednice Vlade.

Vlada je utvrdila i dva predloga zakona o potvrđivanju ugovora o garanciji.

Prvi predlog se odnosi na garancije između Republike Srbije i Evropske investicione banke za projekat "Obilaznica oko Beograda", u iznosu od 60 miliona evra.

Drugi se tiče garancija između Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj za projekat Beogradski autoput i obilaznica, u iznosu od 80 miliona evra, navodi se u saopštenju.

Sastanak vojnog vrha

Vojni vrh održao je analizu operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za period od januara do juna, na kojoj je razmotrena dinamika realizacije zadataka postavljenih nakon analize za 2007. godinu, kao i bezbednosna situacija u zemlji i okruženju.

Kako je saopštila Vojska Srbije, na analizi, kojom je rukovodio načelnik Generalštaba Zdravko Ponoš, razmatrana su i druga pitanja koja utiču na održavanje i razvijanje sposobnosti Vojske.

Analizi operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije prisustvovao je i ministar odbrane Dragan Šutanovac sa saradnicima, a u radu su učestvovale i najodgovornije starešine Generalštaba i komandi operativnog nivoa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada usvojila četiri predloga zakona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2008

BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je danas dva predloga zakona - o zaštiti državne granice i zakona o strancima, koji su usklađeni sa standardima Evropske unije, saopštila je vladina Kancelarija za odnose s medijima...Predlog zakona o zaštit državne granice usklađen je sa evropskim standardima i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vlada Srbije usvojila četiri zakonska predloga

Izvor: TV Avala, 04.Sep.2008

Vlada Srbije usvojila je danas predloge zakona o zaštiti državne granice i zakona o strancima kao i predloge dva zakona kojima se potvrđuju ugovori o garanciji u iznosu od 140 miliona evra.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.