Vlada prihvatila predloge opozicije  o Kosovu

Izvor: Blic, 23.Sep.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada prihvatila predloge opozicije o Kosovu

Vlada Srbije izradila je nov predlog rezolucije o Kosovu, i on je uručen šefovima poslaničkih grupa u Skupštini Srbije. Ministar za Kosovo Goran Bogdanović rekao je da su u predlog uključene sugestije opozicionih stranaka, između ostalih i stav da međunarodno prisustvo u pokrajini „ne može biti prihvatljivo bez saglasnosti SB UN i odobrenja Srbije".

U dokument je dodata i odredba da su svi akti „takozvane države Kosovo ništavni, uključujući i Ustav", kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i veća briga za prognane. Ministar Bogdanović je, posle jučerašnjih kratkih konsultacija, naveo da nova rezolucija podrazumeva dalju borbu za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i to da će konsultacije o tom predlogu biti nastavljene danas.

Šef poslaničke grupe LDP Čedomir Jovanović izjavio je da ta stranka želi mnogo dublji i konkretniji zaokret u kosovskoj politici jer Vlada nudi mnogo više kontinuiteta u politici prema Kosovu nego spremnosti da se okrene nova stranica.

Šef poslaničke grupe Nove Srbije Velimir Ilić rekao je da je Skupština u ozbiljnoj krizi jer su poslanici vladajuće koalicije dali svoj predlog, opozicija svoj, kao i LDP, te da kompromisa nema. Božidar Delić iz poslaničke grupe „Napred, Srbijo" izjavio je da je na konsultacijama postignut konsenzus da predlagač nove rezolucije o Kosovu bude Skupština i da će o tom dokumentu poslanici verovatno raspravljati sledeće nedelje.

Potpredsednik SPS Dušan Bajatović rekao je da je na sastanku bilo reči i o setu zakona koje je potrebno usvojiti da bi Srbija dospela na belu šengensku listu i ocenio da bi bilo dobro da oni budu doneti do 1. oktobra, navodeći da postoji načelna saglasnost o donošenju tog seta zakona.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.