Vlada malo uradila u borbi protiv korupcije

Izvor: NaDlanu.com, 07.Nov.2012, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada malo uradila u borbi protiv korupcije

Organizacija Transparentnost Srbija (TS) ocenila je u sredu da je Vlada Srbije tokom prvih 100 dana rada u oblasti borbe protiv korupcije posvetila veliki deo vremena verbalnim osudama korupcije, kao i insistiranju na sprovodjenju represivnih mera protiv činilaca korupcije.

Međutim, na sistemskom planu i stvaranju uslova za dugotrajno suzbijanje korupcije učinjeno je vrlo malo, a u pojedinim oblastima su načinjeni i koraci u pogrešnom pravcu, navodi se u izveštaju TS.Prema oceni TS, Vlada do danas, nažalost, nije predstavila konkretan plan ili program suzbijanja korupcije, a koalicioni sporazum stranaka vladajuće koalicije iz jula i dalje je najpotpuniji objavljeni dokument koji ukazuje na to u kojem smeru i na koji način će aktuelna Vlada Srbije voditi svoje antikorupcijske i druge aktivnosti.Glavna dilema kod ocene uspešnosti rada Vlade u borbi protiv korupcije u prvih 100 dana zbog toga jeste pitanje čime bi Vlada uopšte trebalo da se bavi - istragama ili reformama i stvaranju ambijenta u kojem će korupcija biti otežana, a istražni organi nesmetano raditi svoj posao, piše u izveštaju.BEOGRAD, 7. novembra 2012. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TS: Vlada malo uradila na korupciji

Izvor: B92, 07.Nov.2012

Beograd -- Transparentnost Srbije je, povodom prvih sto dana Vlade, saopštila da je, i pored verbalnih osuda, vlada ipak malo učinila na polju zaustavljanja korupcije...Ta nevladina organizacija je ocenila da je na sistemskom planu i stvaranju uslova za dugotrajno suzbijanje korupcije učinjeno vrlo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.