Vlada Srbije usvojila više predloga zakona

Izvor: B92, 28.Nov.2019, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije usvojila više predloga zakona

Beograd -- Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila više predloga zakona.

Usvojen je Predlog zakona o žigovima, čime će se u domaće zakonodavstvo uneti rešenja koja se već dugi niz godina primenjuju u nacionalnim zakonodavstvima većine evropskih zemalja.

Kako je saopšteno iz Vlade, predloženim rešenjima uspostavlja se efikasniji sistem zaštite žigova, osigurava pravna zaštita nosiocima žigova u odnosu na krivotvorenu robu koja se nalazi u tranzitu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i omogućava primena savremene tehnologije.

Vlada je utvrdila i Predlog zakona o bezbednosti i zdravlju na radu kojim se ova oblast dalje usklađuje sa zakonskom regulativom Evropske unije, posebnim konvencijama Međunarodne organizacije rada, koju je Srbija ratifikovala i koja odgovara stvarnim potrebama, kako bi se obezbedila pravna sigurnost i transparentnost u njegovoj primeni.

Cilj zakona je, pre svega, sprečavanje povreda na radu, profesionalnih bolesti i bolesti u vezi s radom.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o posebnim postupcima radi realizacije projekata izgradnje i rekonstrukcije linijskih infrastrukturnih objekata od posebnog značaja za Republiku Srbiju.

Ovi projekti, vredni oko pet milijardi evra, predstavljaju linijske infrastrukturne objekte koji se grade u dužinama od nekoliko desetina kilometara i na nekoliko hiljada katastarskih parcela.

Pored izgradnje novih državnih puteva, planirana je rekonstrukcija i rehabilitacija postojećih u dužini od 5.000 kilometara, radi poboljšanja postojeće putne mreže, kao i rekonstrukcija i rehabilitacija javne železničke infrastrukture.

Za lečenje obolelih od retkih bolesti, vlada je obezbedila dodatnih 150 miliona dinara, tako da će ukupni budžet ove godine namenjen njihovom lečenju iznositi 2.150.000.000 dinara, dodaje se u saopštenju sa sednice Vlade.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.