Vlada DS-a i SPS-a je sjajna vest

Izvor: Blic, 05.Jul.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada DS-a i SPS-a je sjajna vest

Šefovi diplomatija Španije i Luksemburga, Migel Moratinos i Žan Aselborn, ocenili su da je činjenica da će DS i SPS formirati vladu „sjajna novost" i izrazili nadu da će time biti okončan period nestabilnosti u Srbiji.

„Verujemo da ovaj dogovor predstavlja zaokret koji stavlja tačku na dugu bitku između dve političke partije, one radikalne i hipernacionalističke koja je okrenuta prošlosti, i druge moderne, demokratske i evropski opredeljene", naveli su Moratinos >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Aselborn u autorskom tekstu za pariski „Liberasion". Ministri su istakli da pobeda DS „predstavlja sjajan razlog za zadovoljstvo, ne samo za Srbe, nego i za sve Evropljane". Prema njihovoj oceni, „proevropska vlada u kojoj će učestvovati i socijalisti doprineće brzom stvaranju socijalne kohezije, karakteristične za zemlje EU".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.