Virus Zapadnog Nila hara južnom i centralnom Evropom

Izvor: EurActiv Srbija, 24.Avg.2018, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Virus Zapadnog Nila hara južnom i centralnom Evropom

Broj slučajeva infekcije virusom Zapadnog Nila u Evropi znatno je povećan u 2018. u odnosu na prethodne četiri godine a najviše obolelih registrovano je u Srbiji, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO). U evropskim zemljama do sredine avgusta je registrovan 401 slučaj infekcije virusom Zapadnog Nila kod ljudi uz 22 smrtna slučaja, saopštio je European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC).
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Pustai: Učestalost oboljevanja od morbila najveća u Srbiji

Izvor: N1 televizija, 24.Avg.2018

U Srbiji je u prvih šest meseci 2018. godine od malih boginja preminulo 15 ljudi, a Svetska zdravstvena organizacija navodi da je u istom periodu prijavljena oko 41.000 slučajeva malih boginja u Evropi, što je više nego tokom cele jedne godine u poslednjoj deceniji...Izvor: N1..Poslednji izveštaj...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.