Izvor: B92, 14.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vidljiva i nevidljiva diplomatija"

Beograd -- Direktor Balkanskog fonda za demokratiju Ivan Vejvoda smatra da je blizu iznalaženje definicije za budući status Kosova.

Gostujući u emisiji Poligraf, Vejvoda je rekao da izjave nemačkog ambasadora Andreasa Cobela i austrijskog kancelara Alfreda Guzenbauera pokazuju da je aktivnost stranih diplomata intenzivna, i da - osim vidljivih - kroz ovakve događaje iskrsavaju i "neke nevidljive stvari".

"Aktivnost je intenzivna, da li je vidljiva ili nevidljiva, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kroz ove događaje vidimo da iskrsavaju zapravo neke nevidljive stvari, da li su tačne ili nisu tačne, opet teško je suditi zato što imamo demantije, potvrde i kontrademantije. Ali, mislim da je jedna stvar jasna, svi su se dogovorili da je važno prevazići status kvo", kaže Vejvoda.

"Mi smo sad u jednoj fazi kada smo se približili tom sledećem koraku, kada treba da se izglasa nova rezolucija Saveta bezbednosti. Da li će to biti u junu, kao što bi želeli oni koji brži proces žele da vide, ili će to pak biti odloženo za jesen, septembar, oktobar, možda i novembar, to ćemo videti ovih dana i nedelja, jer će proizaći ipak neke informacije iz tih brojnih kontakata koji se odvijaju na svim nivoima", rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.