Izvor: B92, 04.Sep.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veštačenje smrti Panića

Beograd -- Okružno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da se obavi sudsko-medicinsko veštačenje da bi se utvrdio uzrok smrti Ranka Panića.

Portparol Republičkog javnog tužilaštva Toma Zorić objasnio je da je tužilaštvo, u okviru istražnih radnji, predložilo istražnom sudiji Okružnog suda da se obavi sudsko-medicinsko veštačenje "na okolnosti vrste i težine povreda, kao i mehanizma nastanka povreda i njihovog uticaja na Panićevu smrt".

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazao da je tužilaštvo, pošto je juče stigao obdukcioni zapisnik Instituta za sudsku medicinu o Panićevoj smrti, predložilo da veštačenje obavi sudsko-medicinski odbor.

Zorić je naveo da je veštačenje potrebno za dalje postupanje tužilaštva po predmetu. "Predlog i obdukcioni zapisnik danas su prosleđeni istražnom sudiji, tako da se predmet nalazi u Okružnom sudu u Beogradu", rekao je Zorić.

Panić, koji je u Urgentni centar u Beogradu primljen 30. jula sa povredama unutrašnjih organa, preminuo je 15. avgusta.

Srpska radikalna stranka tvrdi da je Panić preminuo od povreda zadobijenih na protestnom mitingu te stranke, 29. jula u Beogradu, održanom povodom hapšenja haškog optuženika Radovana Karadžića.

Dačić: Izveštaj do kraja nedelje

Ministar policije Ivica Dačić izdao je nalog da se formira radna grupa koja će ispitati sve okolnosti pod kojima su povređeni policajci i građani na protestima protiv hapšenja Radovana Karadžića.

Ta radna grupa trebalo bi do nedelje parlamentu da podnese izveštaj. Dačić je najavio da će posle toga sa svim detaljima izveštaja biti upoznati nadležni istražni sudija, članovi skupštinskog Odbora za bezbednost i javnost.

Dačić je obećao da će odgovarati svi policajci za koje se utvrdi da su prekršili pravila službe i postupali nezakonito.

"Svako ko je prekoračio policijska ovlašćenja će odgovarati; svaki građanin ove države može da izražava svoje političko i svako drugo nezadovoljstvo, ali niko nema pravo da napada i bije policiju, isto kao što svaki policajac i nijedan policajac ne sme da prekoračuje svoja ovlašćenja. Ako je bilo prekoračenja ovlašćenja, biće do kraja ispitani i sankcionisani", rekao je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sudsko-medicinsko veštačenje smrti Panića

Izvor: Mondo, 04.Sep.2008

Okružno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je istražnom sudiji Okružnog suda da se obavi sudsko-medicinsko veštačenje da bi se rasvetlile okolnosti pod kojima je došlo do smrti Ranka Panića.

Nastavak na Mondo...

Veštačenje otkriva uzrok smrti

Izvor: Glas javnosti, 05.Sep.2008, 07:37

BEOGRAD - Okružno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je juče istražnom sudiji Okružnog suda da se obavi sudsko-medicinsko veštačenje da bi se rasvetlile okolnosti pod kojima je došlo do smrti Ranka Panića (41)...Portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić objasnio je u izjavi...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.