Veselinović: Preokret će krenuti u reforme

Izvor: Akter, 04.Jun.2015, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselinović: Preokret će krenuti u reforme

Nezavisni poslanik u Narodnoj skupštini Srbije Janko Veselinović predao je danas zahtev za registraciju pokreta pod nazivom "Pokret za PREOKRET" koji će prema njegovim rečima, krupnim koracima krenuti u reformu političkog sistema i svih oblasti društvenog života

"Sama reč Preokret, znači da želimo da radimo na nov način, posebno imajući u vidu da je situacija u zemlji takva da je vlada dopustila da stanje u mnogim oblastima krene na gore, naša kola idu unazad i mi želimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << da napravimo ozbiljan preokret", rekao je Veselinović za agenciju Beta.

On je naveo da očekuje da će se proces registracije pokreta završiti u narednih deset dana, posle čega će na "javnu raspravu pustili i programski dokument".

"Razlika u odnosu na nas i druge pokrete, je što želimo da agažujemo kavlitetnije ljude koji nisu politički objeni, jer želimo da depolitizujemo priču o rešavanju ključnih društevnih problema, verujte mi to nije nimalo lako, jer mi moramo da probodimo veru u ljude koji imaju znanje, iskustvo, poštenje, a koji su se sklonili u stranu", rekao je Veselinović.

On nije želeo da kaže ko su ljudi koji će biti članovi pokreta, ali je najavio da će svoje ideje "jasno i glasno zastupati".

"Organizovaćemo takve akcije koje će biti vidljive i nećemo lako odustajati od ciljeva, pokušaćemo da pravimo dva koraka odjednom, a ne male korake, ako treba razgovaraćemo i na ulici", poručio je Veselinović.

Naglasio je da će "Preokret" insistirati na poboljšanju stanja u pravosuđu, promeni Ustava i političkog sistema.

"Nećemo ćutati ni na jednu temu, evo na primer nećemo priznati izbore na kojima se budu kupovali glasovi birača i pozvaćemo građane da nas u tome podrže", rekao je on.

Veselinović je ukazao i da trenutno ne želi da svoj pokret registruje kao stranku, ali nije isključio mogućnost učestvovanja na izborima.

"Ovu formu delovanja zadržaćemo dugoročnije, ali ćemo izaći na one izbore kada budemo smatrali da imamo kvalitetne ljude u svim oblastima, nećemo se pojavljivati tamo gde nećemo imati ljude koji nemaju šta da ponude", rekao je Veselinović za agenciju Beta.

Janko Veselinović krajem maja napustio je Socijaldemokratsku stranku (SDS), a kao razlog je naveo da ta partija "nema jasnu politiku i pravac kojim bi se suprotstavila vlasti SNS i SPS". Pre članstva u SDS, on je bio funkcioner Demokratske stranke.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Veselinović: Preokret krupnim koracima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2015

Nezavisni poslanik u Narodnoj skupštini Srbije Janko Veselinović predao je danas zahtev za registraciju pokreta pod nazivom "Pokret za PREOKRET" koji će prema njegovim rečima, krupnim koracima krenuti u reformu političkog sistema i svih oblasti društvenog života..."Sama reč Preokret, znači da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.