Verbić: Ne bi trebalo povećati školarine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2016, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verbić: Ne bi trebalo povećati školarine

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je danas da, za sada, nema zvaničnog dopisa za povećanje školarina na fakultetima, ocenjujući da generalno školarine ne bi trebalo povećavati.

"Na nekim fakultetima postoje opravdani razlozi zašto žele povećanje školarina, ali mi još uvek nismo dobili zvaničan dopis", rekao je Verbić novinarima nakon obilaska Osnovne škole "Branko Radičević".

On je istakao da su, za sada, samo na jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Univerzitetu, na Senatu, raspravljali o tome.

"Očekujemo zvanični dopis i ako negde bude opravdano povećanje ne mogu da kažem da nećemo dati saglasnost, ali generalno mislimo da ne bi trebalo povećavati cene školarina", rekao je Verbić.

On je istakao nisu iznenađeni time da pojedini fakulteti žele veće školarine, podsećajući da su i prošle godine isto tražili, ali da nije data saglasnost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Verbić: Za sad nema povećanja školarina na fakultetima

Izvor: Blic, 05.Feb.2016

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je danas da, za sada, nema zvaničnog dopisa za povećanje školarina na fakultetima, ocenjujući da generalno školarine ne bi trebalo povećavati...- Na nekim fakultetima postoje opravdani razlozi zašto žele povećanje školarina,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.