Izvor: B92, 10.Apr.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veljanovski: O Savetu za radiodifuziju za tri nedelje

Novi Sad -- Šef radne grupe za pisanje Zakona o radiodifuziji Rade Veljanovski izjavio je u da je dobro što se odustalo od najavljenog formiranja vladine komisije koja bi se bavila analizom rada medija. "Neko se u tom slučaju zaleteo i nepromišljeno najavio mogućnost da se formira ta komisija. Kada se govori o medijima koji su najavljivali neke događaje i neprincipijelno kritikovali vladu i premijera Đinđića, potpuno je jasno da se to svodi na dva lista - 'Identitet' i 'Nacional'", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Veljanovski Građanskom listu. On je kazao da "nema smisla sve medije dovoditi pod sumnju zbog dva ekstremna slučaja". Veljanovski je rekao da očekuje da se o formiranju Saveta za radiodifuziju raspravlja na prvom vanrednom zasedanju Skupštine Srbije, odnosno za dve do tri nedelje. "Ukoliko s kandidatima ne bude problema i niko ne bude opozvan očekujem da će Savet biti izabran u najskorijem periodu", kaže je Veljanovski.

Komentarišući eventualni izbor profesora Zorana Petrovića za člana radiodifuznog zaveta, Veljanovski je rekao da, ukoliko je tačno da je on bio prodekan Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu u vreme dok su izbacivani profesori i organizovana tuča studenta, on ne bi smeo da bude kandidat republičke skupštine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.