Velimir Ilić: Olju Bećković bi trebalo pravno prevaspitati

Izvor: Blic, 18.Jul.2012, 05:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velimir Ilić: Olju Bećković bi trebalo pravno prevaspitati

Lider Nove Srbije Velimir Ilić danas je na konferenciji za novinare ponovo napao medije, B92 i autorku i voditeljku emisije "Utisak nedelje" Olju Bećković.

Velimir Ilić koji očekuje da će ponovo biti ministar u Vladi Srbije, tvrdi da se protiv njega vodi medijska kampanja, a među odgovornima za to pomenuo je novinarku Olju Bećković za koju je kazao da bi je trebalo "pravno prevaspitati".

- Vi znate da se ovih dana vodi jedna izuzetna velika hajka u Srbiji protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mene, medijska hajka i na sve druge moguće načine i da to stvarno nije dobro. I to su isti oni koju su vodili hajku godinama, oni i dalje nastavljaju nešto da pričaju. Stvarno ne razumem neke ljude koji hoće da oni prave vladu, hoće oni da odlučuju, hoće oni u ime birača i glasača da daju svoj sud, svoje mišljenje i tako dalje. Ja više ne razumem gospođu Olju Bećković, šta više ona hoće od mene, da li je ona normalna, da li je ona zdrava i molim odgovorne ljude na B92 da je pošalju na analizu - rekao je Velimir Ilić na konferenciji za novinare u sedištu svoje stranke.

Na ovu izjavu reagovala je autorka i voditeljka emisije Utisak nedelje Olja Bećković:

"Novi Velimir Ilić zaslužuje šanse da se potvrdi, a ako sam imala neke komentare oni su se odnosili na onog starog Velimira Ilića, a taj stari Velimir Ilić nema nikakve veze sa ovim novim koji je danas dao tu izjavu".

Velimir Ilić je i ranije, dok je bio ministar za kapitalne investicije i infrastrukturu, često javno napadao B92 i nije se libio da novinare naše medijske kuće proziva neprimerenim uvredama.

I pre nego što je postao ministar, a nakon petooktobarskih promena Velimir Ilić je davao nepristojne izjave o Olji Bećković i B92.

Poznat je i slučaj napada na novosadskog novinara Vladimira Ješića koga je u sred intervjua šutnuo nogom. pre dva meseca okončan je sudski postupak povodom ovog napada, a sud je Velimiru Iliću naložio da oštećenom novinaru Ješiću plati kaznu od 1.380.000 dinara.

NUNS i ANEM osudili napad Ilića na Bećkovićevu

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas izjavu lidera Nove Srbije o novinarki B92 i zatražilo od buduće vlade Srbije da ne dozvoli "uništavanje novinara".

- Ocene ministarskog kandidata i namera prevaspitavanja novinara koji nisu po njegovom ukusu, najbolji su dokaz da takav čovek ne sme biti u prilici da donosi značajne odluke u ime građana - piše u saopštenju NUNS.

NUNS zahteva od budućeg premijera i funkcionera koji će formirati novu vladu da ne dozvole ponavljanje istorije u kojoj je, kako se navodi, "uništavanje novinara omiljena zabava moćnika".

- Ilić se već više puta oprobao u šikaniranju, verbalnom i fizičkom napadanju na novinare, bez posledica po političku karijeru, i vreme je da se tome stane na put - ukazuje se u saopštenju NUNS.

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) najoštrije je danas osudila izjavu Ilića.

- ANEM najoštrije osuđuje pretnje i napad Velimir Ilića na Olju Bećković - navodi se u saopštenju i dodaje da je apsolutno neprihvatljivo da političati traže od bilo koga, a posebno od novinara da prestanu da pričaju.

Povezane vesti: Za napad na novinara Velimir Ilić kažnjen sa 1.380.000 dinara Završen postupak protiv Ilića zbog napada na novinara Nastavljeno suđenje Iliću po tužbi novinara

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.