Vehabije prate Milorada Dodika

Izvor: S media, 25.Jun.2010, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vehabije prate Milorada Dodika

Pripadnici radikalnog islamskog pokreta vehabija u BiH prate kretanje predsednika Vlade RS Milorada Dodika, upozorile su nadležne institucije u RS obaveštajne agencije iz regiona.

Prema operativnom izveštaju s kraja prošle godine, petorica vehabija, jedan civil bez brade i jedna žena pokrivenog lica, u tradicionalnoj islamskoj odeći, od 26. decembra nadzirali su i snimali dolazak >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Dodika u Prijedor, gde se održavao stranački skup SNSD.

U izveštaju se precizira da su te osobe snimale dolazak kolone vozila sa premijerom, raspored pratnje i ulazak Dodika u objekat. Petorica vehabija bila su raspoređena na parkingu iza hotela „Prijedor“, gde se održavao skup, i na svim prilazima do objekta, dok je viši muškarac u smeđem odelu i bez brade snimao kamerom, a kasnije mu se pridružila i žena. Ova vehabijska grupa koju su registrovale obaveštajne službe koristila je kombi transporter registarskih oznaka 423-J-164, zelene boje, vlasništvo Fahrudina Selimovića. Prema izveštaju, ova vehabijska grupa koristi i kombi sa registracijom T37-J-761, čiji je vlasnik Ibrahim Mišić, a kreće se na prostoru Tomašice u naselju Sasne, u opštini Sanski Most u FBiH, kao i na relaciji Zenica- Prijedor-Tomašica-Bihać.

Grupu vehabija koja nadzire kretanje premijera RS Dodika čine: Nedžad Gredelj iz Prijedora, Fahrudin Selimović iz Zenice, Omer Bosnić, Ibrahim Mašić, Ishak Ramić, Dževad Benić Elvedin Pezić, Almir Benić i Sajim Mujkanović. Ta grupa dovodi se u vezu sa osobama koje bezbednosne službe odranije prate zbog bliskosti sa terorističkim pokretima, odnosno zbog veze sa Osmanom Galijaševićem iz Bosanske Krupe, koji je pripadnik pokreta „Crvena ruža“ i „Zetra“, Šerifom Pačkovićem iz Zenice, koji je predsednik organizacije „Zlatni ljiljan“, i Kemalom Alagićem iz Ljubije.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.