Veče dokumentarnih filmova u CK13

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2016, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Veče dokumentarnih filmova" u CK13

Ovog četvrtka, 5. maja, u Omladinskom centru CK13, sa početkom od 19 časova, održaće se "Veče dokumentarnih filmova".

Biće prikazani filmovi Tomaša Rafe, slovačkog umetnika-aktiviste, koji prikazuju stanje na srpsko-hrvatskoj i hrvatsko-slovenačkoj granici, kao i film Filipa Brinka i Marike van der Velden iz Holandije, koji nam predstavlja lične priče nekih od izbeglica koje su došle na grčko ostrvo Lezbos, pored drugih kraćih nezavisnih filmova.

Kao što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je to bio slučaj i sa prethodnim događajima u okviru ovog projekta, cilj ovih projekcija je da približi široj publici sudbine osoba koje prelaze veliki, a često i veoma opasan put, do neke od evropskih zemalja gde bi aplicirali za azil.

Događaj će okupiti volontere/ke i aktiviste/kinje iz regiona, a projekcije će pratiti otvorena diskusija na temu solidarnosti, odnosno reakcije s namerom da se pokrene razmišljanje o ovim temama, kao i akcija u bilo kom pozitivnom obliku.

Događaj se realizuje u okviru projekta „Izbeglička situacija u Evropi 2015" uz finansijsku podršku Fondacije za otvoreno društvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.