CVETKOVIĆ:VAŽAN ARANŽMAN IZ PREDOSTROŽNOSTI SA MMF-OM

Izvor: Kurir, 22.Avg.2011, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CVETKOVIĆ:VAŽAN ARANŽMAN IZ PREDOSTROŽNOSTI SA MMF-OM

BEOGRAD- Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković ocenio je da bi aranžman iz predostrožnosti sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) bio veoma važan za Srbiju jer bi stranim investitorima bio potvrda da Srbija vodi kredibilnu ekonomsku politiku, saopštila je Kancelarija Vlade za saradnju sa medijima.

Cvetković je sa delegacijom MMF-a, koju predvodi Albert Jeger, razgovarao o sklapanju novog aranžmana, koji ne podrazumava povlačenje kredita,a bilo je reci i o makroekonomskim kretanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Srbiji do kraja godine.

U oktobru će, kako je istakao premijer Srbije, doći do usklađivanja i povećanja plata i penzija, kako je i predviđeno zakonom.

"Na sastanku je ocenjeno da je i u narednom periodu neophodno striktno poštovanje fiskalnih pravila, sprovođenje ušteda na svim nivoima vlasti kao i nastavak sprovođenja reformi u cilju unapređenja investicione klime", navodi se u saopštenju.

Delegacija MMF-a u Beogradu boravi od 18. avgusta, a danas je u Narodnoj banci Srbije počela zvanične razgovore sa vlastima u Srbiji o sklapanju aranžmana iz predostrožnosti, ekonomskim kretanjim i nastavku reformi.

Sa predstavnicima Ministarstva finansija Srbije misija MMF-a će razgovarati o rebalansu budžeta koji je planiran u septembru, a biće utvrđeni i okviri budžeta za 2012. godinu.

Planirano je da predstavnici MMF-a u Beogradu borave do 31. avgusta.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković: Aranžman s MMF važan zbog investitora

Izvor: Blic, 22.Avg.2011

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković ocenio je danas da bi aranžman iz predostrožnosti sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) bio veoma važan za Srbiju jer bi stranim investitorima bio potvrda da Srbija vodi kredibilnu ekonomsku politiku, saopštila je danas Kancelarija Vlade za saradnju sa...

Nastavak na Blic...

Važan aranžman iz predostrožnosti

Izvor: Beta, 22.Avg.2011

BEOGRAD, 22. avgusta 2011. (Beta) - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković ocenio je u ponedeljak da bi aranžman iz predostrožnosti sa Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF) bio veoma važan za Srbiju jer bi stranim investitorima bio potvrda da Srbija vodi kredibilnu ekonomsku politiku, saopštila...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.