Vasin: Uprkos pritiscima Vojvodina lider

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2015, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vasin: Uprkos pritiscima Vojvodina lider

"Uprkos činjenici da republička Vlada već tri godine oduzima nadležnosti i sredstva AP Vojvodine, Vojvodina je i dalje motor razvoja cele Srbije", izjavio je dana potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin.

Svi ekonomski i privredni pokazatelji, navodi se u Vasinovom saopštenju, svedoče da je Vojvodina infrastrukturno, administrativno i privredno najrazvijeniji deo Srbije, s obzirom na to da ostvaruje vrednost bruto domaćeg proizvoda iznad vrednosti republičkog proseka. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Od 20 najrazvijenih opština u Srbiji čak 11 je iz Vojvodine, dok od 44 izrazito nedovoljno razvijenih jedinica lokalnih samouprava, samo jedna je iz Vojvodine, a na listi devastiranih opština nema nijedne iz Vojvodine.

"Od ukupnog izvoza bar trećina potiče iz Vojvodine i ovde se ostvari u proseku 50 odsto svih stranih investicija. Skoro 70 odsto svih sredstava iz stranih grantova i kredita koriste institucije i preduzeća iz Vojvodine.", veli Vasin.

Dodaje da je premijer Alaksnadar Vučić više puta otvarao i obilazio pogone koje je realizovala vojvođanska adminsitracija što je takođe dokaz da se samo Vojvodina razvija.

Republička Vlada na svakom koraku pokušava da dezavuiše razvojne projekte, ali i fondove koje Vojvodini pripadaju pokazujući time da je spremna da dva miliona građana drže kao zatočnike neostvarenih političkih ambicija.

Sa druge strane očigledan je nedostatak stručnosti i razumevanja specifičnosti Vojvodine. Umesto da snažno podrže privredni razvoj Vojvodine, ova republička administracija će biti upamćena po prodaji najplodnijih vojvođanskih oranica strancima i uništavanju vojvođanskih poljoprivrednika, kao i pokušaju gašenja Elektrovojvodine", zaključio je Vasin i naglasio da:"Sve dok se plaše bogate i razvijene Vojvodine, nema ni napretka Srbije!"

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vasin: Uprkos pritiscima, Vojvodina i dalje lider

Izvor: Blic, 05.Maj.2015

Vlada Srbije već tri godine oduzima nadležnosti i sredstva Vojvodine, ali uprkos tome pokrajina je i dalje "motor razvoja cele Srbije", rekao je danas potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin...U pisanoj izjavi povodom zahteva SNS za smenu Bojana Pajtića s mesta premijera Vojvodine,, Vasin je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.