VULIN: Novi Zakon o radu doveo do pada nezaposlenosti!

Izvor: Telegraf.rs, 09.Jan.2015, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VULIN: Novi Zakon o radu doveo do pada nezaposlenosti!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je najavio niz akcija, u kojima će se koristiti vanbudžetska sredstva i dodao da će tražiti od poslodavaca da poštuju Zakon o zapošljavanju osoba sa invaliditetom, kao i da omoguće zapošljavanje mladih

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Zakon o radu doveo do pada nezaposlenosti, koja je sada na stopi od 17,6 odsto i da će 2015. biti godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << solidarnosti, što znači da se mora zajednički pomoći onima kojima je to zaista potrebno.

Vulin je najavio niz akcija, u kojima će se koristiti vanbudžetska sredstva i da će tražiti od poslodavaca da poštuju zakon o zapošljavanju osoba sa invaliditetom i da omoguće zapošljavanje mladih.

Ministar je u Jutarnjem programu TV Pink istakao da vlada radi stvari koje moraju da se urade, iako to nekada zvuči nepopularno.

Foto: Tanjug/Boki

Vulin je podsetio da je pokrenuto mnogo stvari, počev od revizije invalidskih penzija, da su formirani timovi za borbu protiv prosjačenja i esksploatacije dece i da je donet zakon o zapošljavanju stranaca.

- Jedino smo ministarstvo u Evropi koje nije smanjilo socijalna davanja u godini krize – rekao je Vulin.

Na pitanje o budžetu za 2015. godinu i planu njegovog ministarstva, Vulin je odgovorio da nijedno socijalno davanje nije smanjeno, a da je povećan budžet za 16 milijardi dinara, zato što je obezbeđen tranzicioni fond.

Foto: Milena Đorđević

- Obezbedili smo 16 milijardi dinara za socijalne programe da niko iz preduzeća u restrukturiranju ne ostane na ulici – istakao je Vulin.

Vulin je dodao da je cilj da se sačuvaju radna mesta i otvore nova, ističući da je veliki broj mladih, više od 50 odsto nezaposleno, gde je jedan od glavnih problema njihov nedostatak iskustva.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Vulin: Zakon o radu doveo do pada nezaposlenosti

Izvor: Capital.ba, 09.Jan.2015

BEOGRAD, Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Zakon o radu doveo do pada nezaposlenosti, koja je sada na stopi od 17,6 odsto i da će 2015. biti godina solidarnosti, što znači da se mora zajednički pomoći onima kojima je to zaista...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.