VUČIĆ U BEČU: Premijer razgovarao sa predsednikom Austrije

Izvor: Kurir, 29.Jan.2015, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ U BEČU: Premijer razgovarao sa predsednikom Austrije

Poseta premijera Vučića Austriji je izraz tesnih odnosa između Srbije i Austrije. Naši odnosi su intenzivni i dobri, ne samo na političkom, već i na ekonomskom i ljudskom polju, istakao je Kurc

BEČ - Srpski premijer Aleksandar Vučić započeo je danas jednodnevnu posetu Beču razgovorima sa predsednikom Austrije Hajncom Fišerom. On će nakone susreta sa šefom austrijske države imati sastanak s ministrom inostranih poslova Sebastijanom Kurcom, koji će prirediti prijem >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za srpsku dijasporu.

Put Srbije u EU je jasan i nepovratan i to je zasluga pre svega premijera Aleksandra Vučića, ocenio je Kurc u izjavi Tanjugu uoči današnje posete srpskog premijera Vučića.

"Poseta premijera Vučića Austriji je izraz tesnih odnosa između Srbije i Austrije. Naši odnosi su intenzivni i dobri, ne samo na političkom, već i na ekonomskom i ljudskom polju", istakao je Kurc podsetivši da je Austrija najveći investitor u Srbiji i da u Austriji postoji brojna srpska dijaspora.

On je podsetio da je vlada premijera Vučića sprovela reforme u oblastima radnog prava i ekonomskog zakonodavstva i time učinila Srbiju privlačnijim mestom za poslovanje.

Austrija se, prema njegovim rečima, zalaže za brzo otvaranje pristupnih pregovora sa Srbijom i zalaže se i dalje za evropsku perspektivu za zemlje čitavog regiona.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.