VUČIĆ: Nikome se ne dodvoravam, samo molim građane za strpljenje

Izvor: Kurir, 15.Feb.2016, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ: Nikome se ne dodvoravam, samo molim građane za strpljenje

Srbija je danas posle tešških mera odgovornija i drugačija, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić i dodao da zemlja više nije pred bankrotstvom, da Srbijom višše ne upravljaju tajkuni, kao i da je sačuvan njen ugled u Ujedinjenim nacijama i Unesku.

"Za sve to najveći teret preuzeli su građani", rekao je premijer u obraćanju građanima Kragujevca, posle svečane akademije povodom Sretenja.

On je istakao da za lake mere nisu potrebni ni premijer, ni država, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << samo neodgovorna vlast.

"Svako može da obećava i da čini lake mere i da ne kaže da ćemo tako da propadnemo za godinu dana. Za lake mere vam ne treba premijer i odgovorna Vlada, to može svako, a Srbija je danas, posle teških mera, odgovornija i drugačija, a svi građani znaju kroz šta smo prošli", rekao je Vučić.

On je dodao da zna da se u Srbiji teško živi, da je nezaposlenost velika, ali je podsetio i da je mnogo manje nego pre nekoliko godina, kad je bila 26 odsto, a sad je 18.

"Znali smo kad da malo popustimo, a kad da zategnemo, a sve što smo postigli, postigli smo jer smo bili ujedinjeni", rekao je Vučić i zamoliio građane da i ubuduće budu složni i ujedinjeni, i da "čuvamo Karađorđevu i Miloševu Srbiju".

On je rekao da sada u Srbijom ne upravljaju lopovi i tajkuni, mada ih i dalje ima, posebno na lokalu, ali da više nema onih koji upravljaju bankama i vode državnu politiku.

U poslednje dve godine, rekao je, uspeli smo da zemlju spasimo od bankrotstva.

Podsetio je i da nije usvojena rezolucija o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, kao i da je propao zahtev Kosova da bude član u Unesko.

"Ni pre dve godine se nisam dodvoravao nikome, neću ni danas, neću nikoga da molim, jedino građane da pokažu trpeljivost i strpljenje i da radimo zajedno, jer nam ništa neće pasti s neba", rekao je Vučić.

Autor: Tanjug,Foto: Marina Lopičić

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Za lake mere dovoljna i neodgovorna vlast

Izvor: Akter, 15.Feb.2016

Srbija je danas posle teških mera odgovornija i drugačija, poručio ne danas premijer Aleksandar Vučić i dodao da zemlja više nije pred bankrotstvom, da Srbijom više ne upravljaju tajkuni, da je sačuvan njen ugled u Ujedinjenim nacijama i Unesku.."Za sve to najveći teret preuzeli su građani",...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.