Izvor: B92, 10.Jun.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VSO naložio potpunu saradnju sa Haškim tribunalom

Beograd -- Vrhovni savet odbrane razmatrao je u utorak dosadašnji nivo saradnje sa Međunarodnim krivičnim tribunalom i naložio da se preduzmu sve mere potpune saradnje sa tim sudom u skladu sa zakonom. U saopštenju sa Pete sednice VSO nije navedeno koje mere vezane za saradnju sa Haškim tribunalom su naložene.

VSO je usvojio i izveštaj o dostignutom stepenu reforme Vojske i razmotrio zadatke i način rada Odbora za koordinaciju aktivnosti na poslovima reforme. Na sednici, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojom je predsedavao predsednik SCG Svetozar Marović, VSO je prihatio stav Vlade Crne Gore da obezbeđenje administrativne linije sa Kosovom i kontrola kopnene zone bezbednosti pređe u nadležnost Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore na teritoriji te države članice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.