VLASTI U PRIŠTINI NA NOGAMA: Aljbin Kurti za sutra sprema krvoproliće

Izvor: Kurir, 27.Nov.2015, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VLASTI U PRIŠTINI NA NOGAMA: Aljbin Kurti za sutra sprema krvoproliće

Iako organizatori najvaljuju da će to biti mirno okupljanje, vlasti u Prištini se boje velikih nereda zbog informacije da će se na njemu pojaviti Aljbin Kurti za kojim je policija raspisala poternicu a koga će pokušati da uhapse.

Za sutrašnji nacionalni praznik Albanije Dan zastave opozicija u Prištini planira održavanje velikog protesta. Meta opozicije koju će, kako je najavljeno predvoditi i Ramuš Haradinaj je Vlada Kosova od kojih zahtevaju suspenziju dogovora u Briselu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
- Pošto nijedan njihov skup do sada nije prošao bez nasilja i intervencije policije kosovska vlada je veoma zabrinuta šta će sutra biti i u kojem pravcu će ići ta njihova eufiforija. Setite se samo nedavnih nereda u kosovskom parlamentu, suzavca, hapšenja...Oni će zahtevati od vlasti da suspenduje primenu sporazuma sa Beogradom o Zajednici srpskih opština (ZSO) ali i dogovora sa Podgoricom o granici sa Crnom Gorom. Ima najava da bi na tom skupu mogao da se pojavi i poslanik Pokreta Samoopredeljenja Aljbin Kurti koji je bacao suzavac u sali Skupštine Kosova a za kojim je policija raspisala poternicu jer nije mogla da ga pronađe... Vlasti u Prištinu su svesne da bi on u tom slučaju morao da bude uhapšen, što bi moglo da dovede do žestokih sukoba pa i krvoprolića. A ako se sve otme kontroli, ne isključuje se ni terorizam - priča sagovornik Kurira iz bezbednosnih struktura.

Koliko je zaista napeta atmosfera na Kosovu, govori i apel kosovskog premijera Ise Mustafe koji je pozvao Albance da ne dolaze na ovaj skup.

S. Vojinović

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.