Uvođenje sankcija Rusiji bilo bi katastrofalno

Izvor: Akter, 09.Avg.2014, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

" Uvođenje sankcija Rusiji bilo bi katastrofalno"

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da je ideja da Srbija bilo kome uvodi bilo kakve sankcije luksuz koji sebi ne može da dozvoli

"U ovom trenutku je za Srbiju najvažnije da izbegne da bude uvučena u novi hladni rat, koji bi mogao da ostavi i nepopravljive ekonomske posledice na zemlju", rekao je Čanak za Politiku.

Na pitanje da li se vlada premijera Aleksandra Vučića dobro snalazi u tako osetljivoj političkoj situaciji, on navodi da je za >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << njega "potpuna tajna" kako je diplomatija Srbije uspela da Ukrajina ne insistira na prekidu odnosa Srbije i Rusije, a istovremeno da prepozna zalaganje za teritorijalni integritet Ukrajine.

"Ja to vidim kao jednu dobru ekvidistancu od uplitanja u konflikt u kome Srbija može samo da izgubi", istakao je Čanak.

On uzajamno uvođenje sankcija EU i Rusije vidi kao početak hladnog rata za 21. vek i ističe da je jedino razumno "ne igrati se političkih igara kao da je Srbija neka supersila, nego gledati kako da zemlja i ljudi u njoj prežive".

"Setite se stare afričke poslovice - kada se slonovi tuku, strada trava, kad slonovi vode ljubav, opet strada trava. Pa, Srbija je ta trava o kojoj se govori", primetio je Čanak.

Prema njegovim rečima, ako bi se Srbija ovog trenutka bezrezervno stavila na bilo koju stranu u ovom sukobu, "mi bismo došli u poziciju da ona u najkraćem roku bankrotira kao država".

"I upravo zbog toga, sa jedne strane, nema drugog odgovora nego insistirati na teritorijalnom integritetu Ukrajine. Sa druge strane, uvođenje sankcija Rusiji, s obzirom na energetsku zavisnost i pitanje izvoza u Rusiju, bilo bi katastrofalno za našu ionako veoma slabu privredu", zaključio je Čanak.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Sankcije Rusiji katastrofa za nas"

Izvor: B92, 09.Avg.2014

Beograd -- Lider LSV Nenad Čanak smatra da je ideja da Srbija bilo kome uvodi bilo kakve sankcije luksuz koji sebi ne može da dozvoli...On je rekao i da bi uvođenje sankcija Rusiji bilo katastrofalno za našu ionako veoma slabu privredu..."U ovom trenutku je za Srbiju najvažnije da izbegne da bude...

Nastavak na B92...

Čanak: Sankcije Rusiji - katastrofa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2014

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocenio je da Srbija treba da insistira na teritorijalnom integritetu Ukrajine, ali upozorava da bi eventualno uvođenje sankcija Rusiji bilo katastrofalno za veoma slabu privredu Srbije...U intervjuu za Politiku, Čanak je ocenio da bi to bila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.