Utvrditi rečnu granicu sa Hrvatskom

Izvor: S media, 22.Apr.2010, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utvrditi rečnu granicu sa Hrvatskom

Srpska radikalna stranka podnela je Skupštini Srbije predlog rezolucije o utvrdjivanju granice sa Hrvatskom na reci Dunav, izjavio je danas šef poslaničke grupe SRS Dragan Todorović.

Na konferenciji za novinare, Todorović je rekao da bi se tom rezolucijom obavezali državni organi Srbije da se razgraničenje obavi u skladu sa medjunarodnim pravom i da granica bude po sredini reke Dunav.

Todorović je naveo da Hrvatska insistira da se granica na Dunavu reši na >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << osnovu katastra.



"SRS želi da spreči da režim Borisa Tadića Srbiji i njenim gradjanima nanese štetu prihvatanjem granica koje traži Hrvatska", istakao je Todorović.


On je naveo i da vladajuća većina izbegava da na dnevni red parlamenta stavi predloge rezolucija koje je podneo SRS, a koje se odnose na osudu genocida nad Jermenima i na osudu genocida nad Srbima, Romima i Jevrejima u Drugom svetskom ratu u Hrvatskoj.

Todorović je kazao da je šest članova Odora za odbranu i bezbednost podnelo inicijativu za zakazivanje sednice tog skupštinskog tela povodom pronalaženja veće količine oružja u Srbiji, a u poslednje vreme i u Beogradu.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRS: Granica sa Hrvatskom sredinom Dunava

Izvor: Blic, 22.Apr.2010

Srpska radikalna stranka podnela je Skupštini Srbije predlog o utvrđivanju granica Srbije sa Hrvatskom na Dunavu, izjavio je danas potpredsednik te partije Dragan Todorović...SRS insistira na tome da se obavežu državni organi da granica sa Hrvatskom bude utvrđena u skladu sa međunarodnim pravima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.