Izvor: B92, 19.Sep.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Usvojiti Zakon o javnim nabavkama"

Beograd -- Transparentnost Srbija očekuje da Narodna skupština izglasa Predlog Zakona o javnim nabavkama koji je usvojila Vlada Srbije.

Organizacija ocenjuje da će se time otkloniti nedoumice koje su postojale u primeni Zakona i omogućiti efikasnija zaštita javnih sredstava od zloupotreba. Naročito je značajno to što će novim zakonom Komisija za zaštitu prava biti obrazovana kao nezavisan državni organ, navodi Transparentnost Srbija.

Predlog Zakona je, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ocenjeno, na prihvatljiv način propisao zadatke Uprave za javne nabavke, kojoj će biti omogućeno da - kroz izdavanje sertifikata službenicima za javne nabavke i održavanje portala javnih nabavki - utiče da naručioci kvalitetnije primenjuju Zakon, a ponuđači i javnost ostvare efikasniji i jeftiniji uvid u postupke javnih nabavki.

Međutim, stvarni napredak u toj oblasti mogao bi se očekivati tek kada Vlada obezbedi odgovarajuće prostorije za rad i stimulativne uslove zapošljavanja u Komisiji za zaštitu prava, Upravi za javne nabavke, Državnoj revizorskoj instituciji, organima unutrašnje revizije i budžetske inspekcije, kao i kada počnu da fukcionišu mehanizmi prekršajne odgovornosti, piše u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.