Usvojene mere pomoći medijima

Izvor: B92, Tanjug, 25.Jun.2009, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojene mere pomoći medijima

Beograd -- Vlada Srbije usvojila je mere za pomoć medijima. Odvojen je novac za projekte i smanjene su naknade za frekvencije.

Vlada Srbije usvojila je paket interventih mera za pomoć medijima u uslovima ekonomske krize, koji predviđa i izdvajanje 60 miliona dinara za sufinasiranje projekata iz oblasti informisanja. Ministar kulture Nebojša Bradić rekao je da će uskoro uslediti još jedan paket mera pomoći medijima, a da one imaju za cilj da poboljšaju kvalitet informisanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građana.

Vlada Srbije odlučila je da iz tekuće budžetske rezerve izdvoji 60 miliona dinara kao podršku medijima koji doprinose kvalitetnom informisanju.

Ministar kulture kao jednu mere pomoći medijima naveo je i mogućnost da uzimaju kredite Evropske investicione banke za mala i srednja preduzeća, predlog da se smanji nadoknada za autorska prava i smanjenje naknade za Republičku radiodifuznu agenciju i RATEL.

Bradić kaže da je veoma bitno da se mediji koji doprinose kvalitetnijem informisanju građana podrže u vreme finansijske krize.

Ministar kulture najavljuje da će uskoro biti donete i druge mere, među kojima i promena zakona o oglašavanju.

Vlada Srbije usvojila više odluka

Vlada Srbije usvojila je danas i više drugih odluka.

Vlada je usvojila predloge zakona o jedinstvenom biračkom spisku i o potvrđivanju evropske Konvencije o međunarodnom transportu opasnog tereta.

Usvojen je i Zaključak o potrebi davanja podrške poljoprivrednim proizvođačima za plasman pšenice roda 2009. godine, kao i za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije.

Vlada je usvojila sporazume Srbije i Hrvatske o predaji i prihvatu lica čiji je ulazak ili boravak nelegalan i o policijskoj saradnji.

Usvojene su i mere za pomoć medijima u uslovima ekonomske krize i u raspoređivanju sredstava za programe ostvarivanja i unapređenja socijalnih i manjinskih prava na području opština Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Inače, Sednici Vlade prvi put je predsedavao potpredsednik Jovan Krkobabić, po posebnom ovlašćenju premijera Mirka Cvetkovića, koji je na konferenciji UN u Njujorku.

Po poslovniku, premijera zamenjuje prvi potpredsednik, ali pošto je Ivica Dačić u Moskvi, Cvetković je ovlastio potpredsednika Vlade Krkobabića

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pripremljen paket mera za pomoć medijima u uslovima krize

Izvor: TV Avala, 24.Jun.2009, 20:25

Ministarstvo kulture Srbije usaglasilo je prvi paket mera pomoći medijima u uslovima krize koji bi Vlada Srbije trebalo da razmatra na sutrašnjoj sednici.

Nastavak na TV Avala...

Odluke Vlade Srbije

Izvor: RTS, 25.Jun.2009

Vlada Srbije prihvatila mere za pomoć medijima tokom finansijske krize. Usvojeni i predlozi zakona o jedinstvenom biračkom spisku, zaštiti industrijskog dizajna, kao i Zaključak o usklađivanju domaćih i propisa EU. ..Na današnjoj sednici Vlade Srbije usvojen je Zaključak o usvajanju mera za pomoć...

Nastavak na RTS...

Vlada pomaže medijima tokom krize

Izvor: RTS, 25.Jun.2009

Vlada Srbije prihvatila mere za pomoć medijima tokom finansijske krize. Usvojeni i predlozi zakona o jedinstvenom biračkom spisku, zaštiti industrijskog dizajna, kao i Zaključak o usklađivanju domaćih i propisa EU. ..Na današnjoj sednici Vlade Srbije usvojen je Zaključak o usvajanju mera za pomoć...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.