Izvor: B92, 09.Maj.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustavna komisija usvojila Poslovnik o radu

Beograd -- Komisija za pisanje novog Ustava Srbije usvojila je na sednici u petak Poslovnik o radu po kome će članovi Komisije donositi odluke većinom glasova od ukupnog broja članova. Predstavnici opozicije predložili su da Komisija donosi odluke dvotrećinskom većinom, što vladajuća većina nije prihvatila. Dogovoreno je da se formira Potkomisija koja će predložiti odluku o prisustvu stručnih lica sednicama komisije. "Rad komisije je javan, a njen rad će prestati danom donošenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ustava Srbije", rekao je predsednik Ustavne komisije Vladan Batić. On je narednu sednicu zakazao za ponedeljak, 12 maja.

Komisija, koja broji 27 članova, ima zadatak da u roku od 60 dana izradi Nacrt Ustava, utvrdi pravila o javnoj raspravi i organizuje javnu raspravu, kao i da na osnovu tih rezultata utvrdi tekst Ustava koji će podneti Skupštini Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.