Uskoro izručenja hrvatskih državljana?

Izvor: S media, 14.Jun.2010, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro izručenja hrvatskih državljana?

Potpredsednik Hrvatskog sabora Neven Mimica izrazio je danas nadu da će u Hrvatskoj ove nedelje biti usvojene ustavne promene, koje će omogućiti i izručenje hrvatskih državljana na zahtev drugih država.

Mimica je tokom posete Skupštini Srbije, izjavio novinarima da će ustavne promene omogućiti izručenje hrvatskih državljana po nalogu za hapšenje država Evropske unije (EU) i državama, sa kojima Hrvatska sklopi bilateralne sporazume o izručenju.

Prema njegovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << oceni, ustavne promene u Hrvatskoj će doprineti daljoj, već dobroj, saradnji sa Srbijom u oblasti pravosuđa, unutrašnjnjih poslova i vojske.

"Ustavne promene donose niz novih elemenata u ustavno uređenje Hrvatske. One će omogućiti uspešan završetak pregovora Hrvatske sa EU i funkcionisanje Hrvatske u

uslovima budućeg članstva", rekao je Mimica novinarima u srpskom parlamentu.

On je ocenio da će ustavne promene, takođe, poboljšati položaj srpske manjine u Hrvatskoj i doprineti njihovoj ravnopravnosti, izmenama Zakona o pravima manjina u Hrvatskoj.

Mimica predvodi delegaciju Hrvatskog sabora u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska najavljuje ustavne promene koje omogućuju izručenje Kalinića Srbiji

Izvor: Blic, 14.Jun.2010

Potpredsednik Hrvatskog parlamenta Neven Mimica izjavio je danas u Beogradu da će ustavne promene u toj zemlji omogućiti izručenje hrvatskih državljanja članicama EU, ali i onim zemljama sa kojima postoje bilateralni sporazumi o izručenju. Najaktuelniji slučaj na koji se odnose ove ustavne promene...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.