Uskoro Ugovor o ekstradiciji sa SAD

Izvor: Glas javnosti, 21.Maj.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro Ugovor o ekstradiciji sa SAD

BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen izjavio je da očekuje da će novi Ugovor o ekstradiciji sa SAD biti potpisan u narednih nekoliko meseci. On je dodao da  bi nacistički zločinac Peter Egner  mogao biti prvi izručen Srbiji u skladu sa tim ugovorom.

"Očekujem da će ugovor biti usaglašen i potpisan vrlo brzo, odnosno u narednih nekoliko meseci, s obzirom na to da Srbija ima već važeći Ugovor o izručenju sa SAD iz 1901. sa Kraljevinom Srbijom, i >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da će ovaj ugovor predstavljati kontinuitet u saradnji pravosudnih organa dve države", rekao je Homen.

"Osnovna ideja zaključivanja ovog Ugovora o izručenju jeste borba protiv organizovanog kriminala i narko kartela, s obzirom ns to da je srpska mafija dobila karatker internacionalne organizovane kriminalne grupe koja u svojim redovima ima državljanje raznih zemalja, a svoje aktivnosti obavlja u Latinskoj Americi, Evropi i širom sveta", kazao je on.

Prva osoba koja bi mogla biti izručena Srbiji u skladu s ovim ugovorom, međutim, nije neki mafijaš, nego ratni zločinac Peter Egner, koji se tereti da je kao pripadnik Gestapoa počinio krivična dela genocida i ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Beogradu tokom Drugog svetskog rata učestvovanjem u ubistvu nekoliko desetina hiljada Srba, Jevreja i Roma.

"Osnovna prepreka za njegovo izručenje je bila činjenjica da je on državljanjin SAD, ali će novi ugovor omogućiti da Egner bude procesuiran pred srpskim pravosudnim organima", rekao je Homen.

А пуно ћете добити са тим германским злочинцем кад га добијете,па тоје његова жеља да крепа тамо где је побио и покло невине Србе Јевреје и Цигане насмејаче се германски касапин у лице Српском Народу као и усташки кољач злочинац артуковић кад су га испоручили амери а дочекали црвени бандити...

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.