Upad u stan Lili Linč neodoljivo podseća na mračne 90.

Izvor: NaDlanu.com, 20.Jan.2014, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upad u stan Lili Linč neodoljivo podseća na mračne '90.

Nova stranka oštro je osudila upad dva uniformisana lica u stan urednice Balkanista, Lili Linč.

Foto: Medija centarLili Linč je u noći između nedelje i ponedeljka doživela najstrašniju torturu kada su joj, posle ponoći, bez kucanja i naloga, u sobu upala dvojica muškaraca u policijskim uniformama."Ovakva vrsta torture neodoljivo podseća na mračne devedesete kada su lica iz različitih službi i kriminalci presretali, napadali i zastrašivali strane državljane u Srbiji i novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << koji su se svojim izveštavanjem suprotstavljali tadašnjem režimu. Danas smo svedoci istih kriminalnih radnji dok nam vlast na velika zvona objavljuje “osvajanje” slobode medija i „razrešava“ ubistva novinara". stoji u saopštenju Nove stranke Zorana Živkovića.Kako stoji u saopštenju medijsku slobodu “osvojili” su samo oni koji na poltronski i neobjektivan način pišu o (ne)uspesima ove vlasti, pre svega prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića."Možda portal “Balkanist”, gde Lili Linč obavlja urednički posao, po trenutnim merilima nije “osvojio” novinarske slobode pišući o temama koje ne idu uvek na ruku vladajućoj koaliciji."Nova stranka najoštrije je osudila svaku vrstu terora po scenarijima iz devedesetih, provaljivanje u stanove, zastrašivanje i pretnje. "Pošto policija zvanično nema informacije da su njihovi službenici dobili zadatak da uđu u stan američke državljanke, čak su događaj ocenili kao “u najmanju ruku čudan”, pitamo vlast ko ima pravo da čini ovakva zlodela," stoji u saopštenju."Umesto da nas vodi u Evropu, kako narodu predstavlja, ova vlast nas vraća u najgore doba Miloševićeve diktature, po mehanizmima koje su dobro savladali učestvujući u tom režimu: upadanje u stanove u sred noći, izvlačenje ljudi iz kreveta, ispitivanje bez predstavljanja, naloga i legitimacije, zastrašivanje, pretnje, praćenja, pa i ubistva."

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

DS i Nova stranka: Osuda zastrašivanja novinarke

Izvor: RTS, 20.Jan.2014

DS osuđuje upad policije u stan američkoj novinarki "Balkanist magazina" Lili Linč i pozvala nadležne da sprovedu istragu. Nova stranka ocenjuje da ovakva "vrsta torture neodoljivo podseća na mračne devedesete". ..Demokratska stranka osudila je upad policije u stan američkoj državljanki i novinarki...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.