Umesto srpski- hoce muzej Hazarima

Izvor: 011vodič.com, 12.Mar.2015, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umesto srpski- hoce muzej Hazarima

BAČKA PALANKA -Predsednik opštine Bačka Palanka Aleksandar Đedovac uputio je urgenciju Ministarstvu kulture Republike Srbije, kojom traži da ubrza prikupljanje i izradu neophodnih akata, kako bi Vlada mogla da donese odluku o proglašenju arheološkog lokaliteta „Hazarska nekropola“ kulturnim dobrom od izuzetnog značaja za državu.
Đedovčev dopis usledio je dva meseca nakon što je Vlada Srbije prihvatila inicijativu opštine Bačka Palanka.
„Hazarska nekropola je izuzetno >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << važan projekat za opštinu Bačka Palanka. Naš cilj je da što pre bude stavljena na Uneskovu listu zaštićenih kulturnih dobara. U isto vreme, nameravamo da iz razvojnih fondova Evropske unije tražimo sredstva kako bi iznova pokrenuli arheološka istraživanja i izgradili najveći muzej Hazara na svetu. Prema do sada utvrđenim činjenicama radi se o najvećoj naseobini Hazara u svetu, koja je brojala oko 40.000 stanovnika, koliko broji današnja Bačka Palanka“, navodi se između ostalog u pismu Đedovca Ministarstvu kulture.
Arheolozi koji su otkrili hazarski grad i nekropolu i blizini Čelareva upoređuju to otkriće s Atlantidom i pronalaskom Maču Pikčua.
Reč je o izgubljenom gradu nestalog mitskog naroda. Koja zemlja može da se podiči takvim pronalaskom? Pošto je naša ambicija da postanemo najatraktivnija turistička destinacija u Vojvodini, Srbiji, ali i regionu, oživljavanje „Hazarske nekropole“ i njena svetska promocija olakšaće nam posao, kaže Đedovac.
Kako kaže u narednim mesecima opština će uputiti zvanične dopise institutima za Hazarologiju u Rusiji i Izraelu kako bi ih obavestili o mogućnosti pokretanja novih arheoloških istraživanja koja su obustavljena početkom 90-tih godina prošlog veka, zbog sankcija i građanskog rata.
„Zato je neophodno da Ministarstvo kulture, Vlada, i sve ostale institucije u zemlji shvate značaj i potencijal „Hazarske nekropole“, i što pre donesu potrebne odluke“, kaže Đedovac.
Napomena redakcije:
Molimo vas da procitate sledeci clanak“Cionisticki planovi za Slovene“ kako bi znali o cemu se zapravo radi.Ideja muzej Hazarima nije slucajno iskrsla u Vojvodini,vec se radi o planskom rastakanju Srbije:
„…Ako se setimo istorije, treba priznati da su te zemlje u stvarii iskonske zemlje drevne judejske Hazarije to jest Izraela, koje je osvojila Kijevska Rusija u 10. veku. Sloveni su ovde privremeni gosti i oni podležu iseljavanju. Mi ćemo vratiti tu teritoriju i na toj blagodatnoj zemlji ćemo sagraditi Veliku Hazariju – judejsku državu isto onako kako smo pre 50 godina sagradili Izrael, potiskujući Palestince. Ovde ćemo preseliti deo Izrailjaca, a slovensku stoku ćemo prognati daleko na sever, iza granica Moskve. Tamo će biti mala severna teritorija – rezervat sa kompaktnim stanovništvom, sličan indijanskim rezervatima u Americi….“
http://011vodic.com/politika/cionisticki-planovi-za-slovene/

The post Umesto srpski- hoce muzej Hazarima appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.