Ukinute blanko ostavke u Vojvodini

Izvor: NaDlanu.com, 24.Jan.2012, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinute blanko ostavke u Vojvodini

NOVI SAD, 24. januara 2012. (Beta) - Skupština Vojvodine usvojila je u utorak odluke o izmeni pokrajinskih izbornih propisa, prema kojima neće biti dozvoljene blanko-ostavke, niti će stranke moći da menjaju redosled na listama prilikom dodeljivanja mandata.

NOVI SAD, 24. januara 2012. (Beta) - Skupština Vojvodine usvojila je u utorak odluke o izmeni pokrajinskih izbornih propisa, prema kojima neće biti dozvoljene blanko-ostavke, niti će stranke moći da menjaju redosled na listama >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << prilikom dodeljivanja mandata.Skupština je usvojila i odluku da svako treće mesto u poslaničkim klupama treba da zauzmu žene.Kako je obrazloženo, podnošenje ostavke od strane poslanika ubuduće će morati da bude u pismenoj formi, overeno od nadležnog suda i predato lično.Skupština je usvojila i odluku o imenovanju predstavnika Srpske napredne stranke u Pokrajinsku izbornu komisiju, pošto ova partija nije postojala na prethodnim izborima.Prema nekim ranijim izjavama, prvi krug izbora za Supštinu Vojvodine održaće se kad i lokalni i republički izbori, 6. maja, a drugi krug 20. maja.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.