Ukinut imunitet dvojici poslanika Albanije

Izvor: Akter, 27.Mar.2015, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinut imunitet dvojici poslanika Albanije

Poslanici Skupštine Albanije su danas ukinuli imunitet dvojici svojih kolega koji su optužili predsednika Skupštine Iljira Metu da je planirao ubistvo jednog od njih, čime se otvara put za njihovo hapšenje na zahtev tužilaštva zbog lažnih izjava

Radi se o Tomu Došiju, koji je početkom marta izbačen iz grupe socijalista u Parlamentu, i Marku Froku, članu male Demohrišćanske partije, saveznice vladajuće levice.

Doši je optužio predsednika Skupštine da >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << je planirao da ubije njega i jednog poslanika opozicione Demokratske stranke.

Tužilaštvo je u petak zatražilo od Parlamenta da ukine imunitet dvojici poslanika da bi se omogućilo njihovo hapšenje.

"Nema nikakvog konkretnog i verodostojnog dokaza o mogućem planiranju pokušaja ubistva, i istraga je pokazala da su tu priču izmislili Tom Doši i Mark Froku", navelo je tužilaštvo.

Tužilaštvo sumnja da su dva poslanika davala lažne izjave i svedočenja i upućivala pretnje za šta bi mogli biti kašnjeni sa do pet godine zatvora.

U ovom slučaju ispitano je više zvaničnika, uključujući premijera, predsednika Skupštine i ministra unutrašnkjih poslova, kao i bivšeg premijer Saljija Berišu.

Opozicija je čak tražila ostavku predsednika Skupštine.

Meta je odbacio optužbe i rekao da se radi o "čistoj kleveti" njegovih političkih protivnika koji pokusavaju da "destabilizuju zemlju".

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.